Нови концерт потврдио успјешну сарадњу Градске музике и Музичке школе

Градска музика и ученици и професори Музичке школе заједничким концертом синоћ у Павиљону обиљежили су Свјетски дан музике. Наступала су најмлађа дјеца до Јошка Марића најстаријег члана Градске музике.

Репертоaр је био је шаренолик, а акценат је био на традиционалним композицијама. Како истиче предсједница Градске музике Валентина Кулиновић ово је други пут да заједничким концертом обљежавају Свјетски дан музике.

– Циљ наших концерата је да се дјеца и омладина заинтересују за свирање дувачких инструмената. Мислим да смо то прилично испунили, јер на овогодишњем упису у Музичку школу пријавио се велики број дјеце да дувачке инструменте, првенствено за трубу, кларинет, саксофон, флауту, казала је Кулиновић.

Марићев наступ испраћен је бурним аплаузом, а како истиче Кулиновић, са сличним репертоаром наступио је на њиховом Новогодишњем концерту.

-Пошто он осјећа и живи  свој живот у знаку музике, он је имао жељу да наступи још једном. Испунили смо му жељу да се појави на Свјетски дан музике.

Професорица хармонике у Музичкој школи Босиљка Кулишић истакла је да су увјек пресрећни када имају прилику да наступе у Павиљону.

-Дјеци пуно значе концерти у овом простору јер промјене амбијент, али и свирају са одраслима. Срећни смо што сарађујемо и очекујемо још много заједничких концерата. Умрежили смо многе музичке стилове уз разне инструменте и циљ нам је да заједничком сарадњом подржимо културу у граду, казала је Кулишић.

И овогодишњи концерт заокружио је наступ вокалне солисткиње Ламија Соколовић, а њена мајка Белма истиче да је част бити на оваквом концерту којим се обиљежава Свјетски дан музике.

-Једна повезница је љубав према музици, а друга Коњиц је родни град Зука Џумхура , који је у Херцег Новом провео дуги низ година. То нас је зближило и пријатељство траје дуги низ година.

И овај концерт Градске музике и Музичке школе био је хуманитаран, а  прикупљања средстава биће уплаћена за наставак лијечења маленог Феђе Алковића из Подгорице који се бори са тешком болешћу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here