Нова саобраћајна комуникација до филтер станице у Мојдежу

У Мојдежу је у току бетонирање пута који води до филтер станице. Радове финансира Општина Херцег Нови, док надзор обавља Агенција за изградњу и развој града.

Према ријечима директора Агенције Александра Ковачевића, дужина трасе је 700, ширина 5 метара, јер је ријеч о двосмјерној улици, а вриједност радова 70 000 еура са ПДВ-ом.

Александар Ковачевић, директор Агенције за изградњу и развој

– За санацију овог пута тендер је расписан у фебруару ове године, а изабрна је фирма „Задужбина“. У оквиру истог тенера, вриједног 200 000 еура је и пут изнад Поробића до Косића, што такође они радили, а у обавези су и да санирају пут у Мојдежу ка цркви – наводи он.

Пута ка филтер станици у Мојдежу обухваћен је планом и програмом локалне управе за санацију и реконструкцију путне инфраструктуре због потреба предузећа „Водовод и канализација“.

– Водовод одржава филтер станицу због пијаће воде коју сви користимо. Ово им је један од главних резервоара. То је први корак ка санацији, јер је ово био један од најлошијих путева у граду и просто је вапио за санацијом. Између осталог, ту си и грађани који гравитирају овом дијелу или овдје живе, они су исто апеловали да се то заврши – казао је Ковачевић.

Динамика радова је задовољавајућа, а Ковачевић очекује да посао буде приведен крају у наредних пет до шест дана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here