Нова амбијентална расвјета за Сат кулу и цркву Светог Архангела Михаилa

Радови на уградњи нове амбијенталне расвјете око Сат куле завршени су протеклих дана, чиме је побољшано освјетљење овог утврђења из 17. вијека које представља симбол Херцег Новог. Освјетљен је пролаз испод куле, њена унутрашњост и фасада, као и застава која се вијори на врху.

Уградњу расвјете финансирала је Општина Херцег Нови, а реализовао Секретаријат за комуналне дјелатности, у сарадњи са Миодрагом Габом Голубином, Новљанином који годинама уназад брине о овом утврђењу, програмира сат и расвјету и дочекује заинтересоване грађане и туристе.

Нова амбијентална расвјета уграђена је и на тргу Херцега Стефана, познатом као Белависта, тачније око цркве Светог Арханђела Михаила. Око овог знаменитог здања у камен су уграђене лампе које освјетљавају фасаду и доприносе укупном освјетљењу цијелог трга у Старом граду.

И овај пројекат је финансирала Општина Херцег Нови, а урађен је у сарадњи са Топаљско-херцегновском црквеном општином.
План локалне управе је да се у наредном периоду приступи изради пројекта амбијенталног освјетљења Старог града, тачније најзначајнијих фортификација, тргова и улица, што је посао који ће бити повјерен Агенцији за изградњу и развој Херцег Новог.

3 COMMENTS

 1. To sto se lomio stari kamen po belavisti oko crkve, nema veze. Nije niko ni pokusao da ga sacuva iako je mogao. Pa sad imamo mozaik oko crkve od vise vrsta kamena.
  Tako kad nesto radite onda treba i da angazujete nekoga ko hoce i zna malo da se potrudi, a ne kobra i tuci pa cemo krpit.
  Ljudi to je stari grad vodite racuna…

 2. Ako necete ili ne smijete da objavite prethodni komentar objavite ovaj. Mada je prethodni zanimljiviji, a toga ste i sami svjesni…
  Da sad imamo kameni mozaik oko crkve, jer se niko nije pobrinuo da sacuva stari kamen, a novi ne moze da se uklopi sa starim.
  Stari grad nema zastitu i ne mari se puno za njega…

 3. Evo i ovo, a sta cemo sa reflektorom koji izbi oci da osvjetli česmu, a samim tim malo narusava i novo osjetljenje crkve?
  I sta cemo sa skelom koja zauzima prolaz prema gradu, a vec duze vrijeme se ne radu na objektu?
  Nece valjda cijelo ljeto tu da stoji???

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here