Ноте џеза освојиле Херцег Нови

Концертом џез квинтета Угљеша Новаковић, Александар Грујић, Андреја Станковић, Милан Павковић и Никола Бановић, завршен је девети Џез фестивал у Херцег Новом, који је обје вечери био одлично посјећен.

Угљеша Новаковић, Александар Грујић, Андреја Станковић, Милан Павковић и Никола Бановић

Организација фестивала је супер, публика је одлично реаговала и било је лијепо, казао је Угљеша Новаковић.

-Представили смо нови албум и освирали пар стандарда, јер овај фестивал баштини традиционалне џез вриједности, па смо и то покушали да испоштујемо, казао је Новаковић.

Оцјенио је и да је добро да се на фестивал позивају бендови из региона.

-Било би добро када би било мало више клупских свирки јер су оне јако битне за развијање џеза. Ми смо прије пар година свирали и са Биг Бендом РТС на фестивалу. Увијек је лијепо када се дође у Херцег Нови, казао је Новаковић.

Џез фестивал

Организаторка фестивала Нађа Караџић задовољна је како је протекао фестивал и додаје да крећу припреме за наредни.

– Слиједи нам десети јубиларни фестивал и морамо бити врло спремни и очекујем подршку Општине да овај фестивал дуже траје. Вечерас је био на програму стандардни џез, а синоћ афро кубански џез који је покренуо публику, казала је Караџић. Све су се ноте стопиле са нашом приморском атмосфером. Сматрам да је ово врста музике коју Херцег Нови треба да његује и да имамо овакве фестивале и зими, на примјер на Празнику мимозе, казала је Караџић.

По мишљењу Караџић будућност џеза је блистава и на правом смо путу.

-Џез заузима врло важно мјесто, чак се и изучава у Музичкој школи у Подгорици. Док сам била на челу херцегновске имала сам у плану да отворим тај одсјек. Очекујем да ће се преко музичких школа најбоље развијати џез у ЦГ. То је заступљено и у нашем региону. Мислим да ЦГ иде узлазном путањом, казала је Караџић.  

Организатор фестивала је НВО „Jazz Bay“, а организацију су подржали Општина Херцег Нови, Министарство економског развоја и туризма, Генерални конзулат Републике Србије у Херцег Новом, док је медијски спонзор Радио телевизија Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here