НОЋНИ КЛУБОВИ АПЕЛУЈУ ДА ИМ СЕ ДОЗВОЛИ РАД

Власници ноћних клубова апелују на надлежне да им помогну и омогуће рад током предстојеће љетње туристичке сезоне. Скоро двије године ноћни клубови у Црној Гори су затворени, а за државу су готово невидљиви, саопштавају из Удружења Угоститељи Црне Горе.

И док су бројни сектори у претходном периоду добијали помоћ, односно субвенције, ноћни клубови нијесу добили ни цента.

-Мислимо да је сувишно напомињати колико је тешко преживјети у околностима економске кризе изазване пандемојом корона-вируса, али свјесни сложености здравствене ситуације нисмо се обраћали надлежнима. Међутим, ово предуго траје, због чега смо приморани да апелујемо на надлежне да размотре да нам дозволе рад, јер смо готово дошли до банкрота.

Како се надлежни стално позивају на искисуства сусједне Хрвтске, која је прошле године радила у сезони и опет је отворена, мислимо да би требало да размисле да нам дозволе рад.

Ноћни клубови представљају препознатљиву туристичку понуду наше земље, и сви смо свјесни да током сезоне они генеришу велики број радних мјеста, остварују значајне приходе, а самим тим дају и велики допринос пуњењу држваног буџета. Готово двије године смо без субвенција и без кредитирања, јер се налазимо под другом шифом дјелатности коју систем не препознаје. Двије године без икаквих прихода, без дана рада, одразили су се на наш бизнис и уколико не нађемо заједнички компромис, поред тога што ћемо морати да затворимо клубове, Црна Гора ће остати и без знатног броја гостију који у нашу земљу долази управо због разноврсног ноћног живота, а самим тим и прихода.

Подсјећамо да смо предложили кампању вакцинисања наших запослених како би се смањио ризик од ширења епидемије. Молимо надлежне да размотре наше апеле и обавијесте нас у што краћем року када ће нам дозволити рад, с бзиром на то да нам треба времена да вакцинишемо особље, припремимо објекте за рад, обезбиједимо потребну радну снагу.

Истичемо да смо спремни да поштујемо све прописане мјере и услове које нам здравствене власти пропишу, вјерујући да уколико сви покажемо одговорност – запослени и гости, можемо очекивати једну успјешну сезону.

Уз поштовање мјера, заједничку одговорност, сматрамо да ова прича може бити успјешна на обострану корист, како власника, запослених, гостију и туриста, тако и државе којој је неопходнан сваки еуро од привреда како би могла финансирати плате, пензије, социјална и друга давања, саопштавају Угоститељи Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here