Ноћ тврђава: Вечерас на Форте Маре путовање кроз вријеме

Културно-туристичка манифестација под називом Ноћ тврђава биће одржана вечерас на тврђави Форте Маре. Почетак је заказан за 20 сати.

Како је за РТХНказала Биљана Белушевић из ЈУК Херцег фест, посјетиоце вечерас очекује интересантан програм уз гастро понуду.

– ЈУК Херцег фест и ове године позива све заинтересоване на јединствено пуновање кроз вријеме, јер ће моћи да уживају у специјалитетима спремљеним на старински начин и све ће то бити потупно бесплатно. Све ће то бити у јединственом амбијенту, уз музику, костимиране људе, продајну изложбу старих заната, која ће употпунити цијелу ову ноћу, за коју вјерујем да ће посјетиоци памтити – истиче она.

Ноћ тврђава је, како је објаснила, културно-туристичка манифестација која се одржава на утврђеним споменицима културне баштине, односно тврђавама, утврдама, дворциима и слично. Први пут је одржана 2022. године на подручју Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине као резултат заједничког европског пројекта „Fortitude”.

– У протекле двије године манифестација је повезала и промовисала програме на више од 45 фортификацијских локалитета у 6 земаља: Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Србија, Чешка и Румунија. Циљ манифестације је побољшати културно-туристичку понуду у градовима с утврђеном баштином у Европи те подићи свијест о потенцијалу и важности валоризације културне баштине као генератора развоја културног туризма – казала је Белушевић.

Улаз на тврђаву Форте Маре вечерас је бесплатан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here