НЛ: Ако је Водовод политичко питање, нека се чују сва политичка мишљења у Скупштини града

Новска лист упутила је саопштење за јавност везано за актуелну ситуацију у предузећу Водовод и канализација.

Покушај избацивања Новске Листе из политичког живота града, који се десио након локалних избора 2021. године није донио ништа добро Херцег Новом. То су све чланице тадашње коалиције на власти и признале овог септембра, када су једногласно у парламенту вратили Милоша Коњевића на мјесто потпредсједника општине, а Новска Листа заузела мјесто које су јој грађани Херцег Новог и намијенили.

Но одлуке донесене у претходној, црној години, и даље изазивају несагледиву штету граду Херцег Новом, а посљедице тих одлука ћемо тек да искусимо. На примјеру рада одбора директора херцегновског предузећа „Водовод и канализација“ доо можемо да видимо сво сивило и све негативне посљедице подгоричког политичког модуса операнди, односно принципа да се на одговорне позиције постављају подобни а не стручни, саопштили су из те партије.

како наводе, Одбор директора тог предузећа, изабран је без гласова Новске Листе.

-У одбору нема представника Новске Листе, у њему нема високе школске спреме али што је најгоре у њему нема ни представника радника Водовода. Другим ријечима, за партијски интерес може се одступити и од школе, и од демократије, и од права радника. Подгорички модус операнди.

Оно чега има у изобиљу у одбору директора „Водовода“ су представници мањинске владе Црне Горе односно странака које се зову СНП и УРА а из којих су дошла сва три гласа која су одлучила да је магистар поморских инспекција и вјештачења, Боро Лучић бољи кандидат за директора „Водовода и канализације“ доо од инжињерке Оливере Доклестић. Подгорички модус операнди, саопштавају из Новске листе.

Преостала два члана одбора директора која су се, како наводе, „искључила из овог трагикомичног процеса, један оставком, други боловањем, спасила су за сада остале политичке субјекте у коалицији, који ће сви добити прилику да се изјасне на наредном засиједању Скупштине града да ли такође мисле да је магистар поморских инспекција и вјештачења, Боро Лучић бољи кандидат за директора „Водовода и канализације“ доо од инжињерке Оливере Доклестић“.

-Ако је ово политичко питање, ред је да чујемо свачије политичко мишљење, и за то ће имати прилику у политичком амбијенту. То је херцегновски модус операнди. На крају, Оливеру Доклестић не треба ни бранити. Њена дјела, њени резултати, подршка Новљана и стотине потписа подршке њених радника довољна су одбрана инжињерке Доклестић. Онај ко треба да се брани је политичка структура која је одлучила да смијени Оливеру.

Чија је политичка перцепција била да Оливера Доклестић не треба Херцег Новом, а да Херцег Новом треба још једна криза у тренуцима када из Подгорице стижу најгори напади у историји нашег града и када су нам угрожени Болница Мељине и Институт Игало? По Болници и Институту најбоље видимо колико доброг нам је донијела „веза са Подгорицом“ коју су у предизборној кампањи пропагирале све коалиције са централом у главном граду. Обећање лудом радовање. Подгорички модус операнди, закључују у саопштењу из Новске листе.

4 COMMENTS

  1. Vi iz Novske liste,danima nas smarate sa Oliverom,svojim i njenim intrigama.Posaljite je u penziju,najbolje za sve nas.Pravite se fini,a daleko ste od toga,hoćete li možda i mjesto PREDSJEDNIKA opštine???

  2. Gospodo iz NL, ovim ste preporučili Oliveru Doklestić za neko tehničko lice ili eventualno tehničkog direktora u ViK, ali njen loš odnos sa ljudima, sa lokalnom upravom i drugim firmama, sa zaposlenima koji je ne slušaju bezpogovorno, jasno govori da ona ne može voditi ovo preduzeće, koliko god to željela i ona i vi. Ne može da gradi kvalitetne međuljudske odnose, radi timski i sagledava više interese, potrebe građana i grada.
    A vi u NL, „mnogo mačku teleća glava“, sve bi da zgrabite, „nestranački“ sekretari i direktori, „nepolitička“ zaposlenja i vrlo zanimljive „biznis kombinacije“ koje više ne možete sakriti.

  3. Gospodja Doklestic nije dobila podrsku odbora i bice smjenjena, naravno politicke igre kojima je mjesto dir.Vodovoda HN pripalo Lucicu iz Demokrata . Sada jadnica se sveti radnicima koji nisu dosli da sprijece sjednicu odbora. Neprekidno vrsi mobing…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here