Награде за врхунски квалитет и услуге Градске кафане и хотела Лајтхаус  

На 53. Међународном сајму туризма у Новом Саду, хотелска и угоститељска понуда Херцег Новог награђена је са девет златних медаља за врхунски квалитет, од којих су двије велике златне медаље додијељене компанији Лајтхаус оф Монтенегро (Lighthouse of Montenegro), односно, Градској кафани за врхунски квалитет и услугу и хотелу Лајтхаус у Игалу за високи квалитет супериор соба.

На атрактивном мјесту и терасом са јединственим погледом на град и залив, Градска кафана са богатом гастрономском понудом је култно мјесто Новљана и туриста. Објекат са готово 100 годишњом традицијом угоститељства, превазилази оквире ове компаније, казао је, гостујући у Новском поподневу, извршни директор компаније Лајтхаус оф Монтенегро Јован Вукаловић:

– Градска кафана мијењала је власнике, али неће никад изгубити свој статус и значај за Херцег Нови. И кроз награде, овог пута у Новом Саду, драго нам је што се препознаје оно што смо остварили кроз газдовање објектом. Ради се на унапређењу услуге и квалитета по свим питањима, што није увијек лако, с обзиром на све проблеме са којима се сусрећемо у пословању и уопште у угоститељској дјелатности. Битно је да Градска кафана плијени и привлачи госте и да се позиционирала, као мјесто које ствара лијепи угођај свима који је посјете, оцијенио је Вукаловић.

До златних медаља дошло се добрим менаџментом, управљањем и маркетингом ове компаније.

 – Градска кафана је стјециште многих културних, спортских дешавања. Требало би то развијати даље, има ту пуно простора. Градска кафана требало би да се уклопи у општи развој града и мислим да идемо у том правцу. Имамо искрен однос према гостима, што је више него довољно за успјешну причу, објашњава Вукаловић.

Он каже да Градска кафана тражи одређена улагања, што ће се и реализовати у наредном периоду.

 – Уз темеље које смо наслиједили и вјетар у леђа који смо добили – баштинимо оно што је најбоље, пријатељски однос према гостима. Има простора за новитете и трудићемо се да то што прије и квалитеније одрадимо, истиче он.

Вукаловић каже да је компанија сачувала запослене и поред велике кризе у претходном периоду:

 – Поносан сам да нисмо ни једног човјека оставили без свог радног мјеста, сви су сачували свој посао и добијали зараде у пуном износу. Препознати смо по томе што хотел, Градска кафана и наши угостите, раде током читаве године. Није лако опстати посебно у зимском периоду и то знају сви који се баве овим послом. Прошао је тежак период, оставило је трага. Не може се тако брзо вратити у нормални колосијек.

Ова сезона која је за нама је прошла прилично добро, не довољно да бисмо испеглали све што је било проблематично али показује тенденцију да се полако излази из свега и да нас чекају нека љепша времена за функционисање и пословање, навео је Вукаловић.

Хотел Лајтхаус има категорије смјештаја, супериор и стандардне собе са апартманима:

– Тренутно имамо, углавном, ноћења људи који су везани одређеним пословима у Херцег Новом и на тај начин користе услуге супериор собе. Радимо само са реновираним дијелом хотела. До сада није било повољно да улазимо у велике инвестиције, као што је реновирање цијелог хотела. У плану  нам је да буде градски хотел са додатним садржајима. Када се заврши реновирање имаћемо око 250 кревета. Радимо на томе и искрено се надам да ће то бити у што скорије вријеме, очекује Вукаловић.

Већ сада за зимску сезону имају неколико резервације са спортским екипама. Захваљујући спортским турнирима, које организују власници терена Полино,  доста екипа користи смјештај Лајтхаус хотела. Потребни су терени који би привукли спортисте што би требало да буде резултат сарадње са градом и кроз приватно јавно парнтерство да се појача понуда. Сви хотели у Игалу и граду би имали користи, да се врате на ниво посјете из прошлих времена, сматра Вукаловић.

Хотел Лајтхаус има резервације, углавном, за смјештај спортиста у зимском периоду. Фебруар и дио марта је резервисан и за госте, који ће доћи за Празник мимозе.                       

2 COMMENTS

  1. Uvazenom dobitniku nagrade g dinu J Vukalovic
    samo jedno pitanje: Kada ce te potpisati Ugovor o najam dimnih kanala sa predstavnikom zbora stanara zgrade u ulici Norveska 4 i poceti da placate posle decenije neovlascenog koriscenja? Da Vas podsetim u podrumskom te zgrade instalirali ste kotlovsko postrojenje za grejanje tople vode i grejanje Vaseg hotela .Dimni kanali od prizemlja do dimnjaka su vlasnistvo stanara zgrade Norveska 4 a ne Vase.Navedeni kanali se nisu nalazili ni u Vasem
    ugovoru o privatizaciji htl Niksicke zelezare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here