Низ тендера за побољшање канализационе инфраструктуре

Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре Херцег Новог расписало је тендер за изградњу канализационог колектора на Сушћепану у два крака, укупне дужине око 1400 метара. Вриједност набавке је око 165 хиљада еура без ПДВ-а. Уз овај, биће расписани и тендери за Земунску улицу, Шиштет-Баре, санације кварова у Ђеновићима и Бијелој.

Како је за РТХН казао директор предузећа, Милан Зарић, по завршетку радова на Сушћепану 120 домаћинстава добиће канализациони прикључак, док ће остали бити прикључени након изградње секундарног колектора.

Милан Зарић, директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре

– Један крак је дужине 780 метара, пречника цијеви 250 милиметара, а преосталих 620 метара цијев је пречника 200 милиметара. Канализација се иначе укључује у постојећи фекални колектор код куће Лазовића, одатле ће ићи дијелом Мојдешког пута, кроз главни пут ка Сушћепану, ка цркви, односно повише цркве – објашњава он.

Дио секундарног колектора биће грађен паралелно са примарним, а дио након завршетка. Радови ће почети крајем фебруара, а посао би требало да буде готов прије априла. Зарић истиче да је пројектна документација квалитетно урађена, па не очекује никакве непредвиђене ситуације.

Друштво ће у наредних неколико дана расписати и тендер за изградњу канализационе инфраструктуре за насеље Шиштет-Баре, као и за још неке дијелове града.

– Очекујемо ускоро почетак радова, као и да посао буде готов прије почетка сезоне. Улазимо и у пројекат Земунске улице 1 и 2, ових дана ћемо расписати тендер, као и тендер за Бијелу, то је санација постојећег проблема на фекалном колектору код хотела Делфин, гдје су нам спљоштене цијеви – информише он.

Зарић је за најавио и расписивање тендера за санацију у Ђеновићима, на проблематичној локацији, гдје је до сада пет пута пуцала потисна цијев због испирања терена и тешког саобраћаја.

Уз пројекат Шиштет-Баре, биће реализована изградња канализационе инфраструктуре Гомиле, Дреновика и Сервисне зоне, као и Њивичког пута, након чега ће ти колектори бити повезани са главним колектором у Игалу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here