Николи Милићу награда Привредне коморе за унапређење менаџмента

Извршни директор хотелске групације Casa del mare Никола Милић, добитник је награде Привредне коморе Црне Горе за унапређење менаџмента. Нагараде, које већ шест деценија представљају престижно признање, компанијама и привредницима који су се у 2021. години истакли по успјешном пословању, друштвеној одговорности, иновативности и унапређењу менаџмента, уручио је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић.

Како је навела у образложењу Ана Радоњић, чланица Одбора за додјелу награда ПКЦГ, Никола Милић је први Casa del mare хотел отварио 2009. године у Каменарима који исте године добија награду Wild beauty award за најбољи мали хотел на црногорском приморју, док је хотелску групацију формирао 2014. године.

У групацији је тренутно пет хотела у Бококоторском заливу и сваки је јединствен, високо рангиран на свим онлине каналима и сајтовима, добитник престижних награда у туризму.

– Никола Милић има жељу и вољу да бренд Casa del mare представи гостима и изван граница Црне Горе, прве boutique хотеле отвори на хрватској и албанској обали, а о чему већ постоје индиције и планови. Такође вјерује да би за нашу малу Црну Гору био велики подухват да домаћи бренд успије на интернационалном тржишту како би показали да домаће вриједи и у иностранству, а не само кући, рекла је Радоњић.

За успјешно пословање награде су уручене компанијама Хемосан, Зетаградња и Fly Montenegro, као компанији у женском власништву, друштвену одговорност Индустрији пива и сокова Требјеса из Никшића, иновативност Црногорском Телекому.

Предсједница Привредне коморе др Нина Дракић истакла је да континуираним напорима покушавају да допринесу бољој промоцији привреде и креирању предвидивог и стимулативног пословног амбијента.

– На овај начин сви заједно доприносимо најбољој промоцији успјешних примјера које Црна Гора има, подстичући истовремено генерације привредника и предузетника који стасавају да буду истрајни и етични у свом раду, јер је то сигуран пут ка добрим резултатима и респектабилном успјеху, истакла је Дракић.

Дракић је свим награђеним упутила искрене честитке на постигнутим резултатима којима су и завриједили награде, са увјерењем да ће ово бити додатни подстрек да наставе узлазном линијом. Позвала је привреднике да помогну тежњи да што више младих људи своју будућност препозна у предузетништву, што ће допринијети да се ојача економија и учини конкуретном за ЕУ.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић истакао је да Привредна комора додјелом награда наставља праксу промоције успјешних привредника, те да је сваки успјех важан, посебно у свијету препуном неизвјесности.

– Промоција успјеха представља инспирацију онима који размишљају о сопственим предузетничким подухватима. Без тога нема успјешних компанија нити успјешне привреде, као што без снажних лидера нема снажног и перспективног друштва, сматра Ђукановић.

Према његовим ријечима, ако желимо да будемо одговорни према себи и будућим генерацијама, не смијемо посустати са реформама.

Свечаности су присуствовали и предсједница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић, министри, високи представници ЕУ, УН, дипломатског кора, пословне и академске заједнице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here