Ни након четири године нема правоснажне пресуде за убиство Леке

Прошле су четири године од убиства полицајца Милутина Лековића Леке. Његова породица, колеге и грађани Херцег Новог данас су у 14.30 обишли мјесто трагичног догађаја у Игалу, положили цвијеће и запалили свијеће.

Лековић је убијен док је био на радном задатку, а за тешко убиство су оптужени албански држављани Љуан Хасанај, његов брат Љуљзим и мајка Нура. Недавно је  Апелациони суд укинуо пресуду којом су оптужени у подгоричком Вишем суду осуђени на укупно 120 година затвора.

Предсједник Независног синдиката полиције Црне Горе Игор Рмандић сматра да је то порука да живот полицијског службеника у Црној Гори не вриједи ништа.

-Немамо правоснажну судску пресуду ни након четири године које се навршавају управо данас. Имамо првостепену судску пресуду коју је Апелациони суд поништио и ми негдје сматрамо да нам је тиме послао поруку да је живот полицијског службеника у Црој Гори обезвријеђен, односно да не вриједи ништа. Ми се искрено надамо и вјерујемо у остатак власти у Црној Гори да ће смоћи снаге и успјети да донесе праведну и поштену пресуду, која би макар мало зацијелила ране породици нашег колеге Лековића, поручио је Рмандић.

Према наводима оптужнице, Луан Хасанај је 15. децембра 2019. године хицем из пиштоља ,,ЦЗ“ убио полицајца на дужности Милутина Лековића док се налазио у полицијском возилу. Потом је, како се наводи у оптужници, пиштољ уперио у полицајца Александра Килибарду, у намјери да га лиши живота. Првостепена пресуда изречена је 24. марта ове године по којој су Хасанаји осуђени на по 40 година робије.

Ново суђење оптуженима за убиство Милутина Леке Лековића заказано је за 19. децембар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here