Независни синдикат полиције није био позван на састанак о повећању зарада

Из Независног синдиката полиције медија упутили су саопштење у којем наводе да су непријатно изненађени јучерашњим саопштењем Министарства финансија о састанку са представницима Синдиката Управе полиције и Синдиката МУП-а на коме се разговарало о повећању зарада полицијским службеницима и усаглашавању колективног уговора.

-Независни синдикат полиције није добио позив за овај састанак нити је о њему обавијештен, иако смо на претходном састанку предложили низ врло конкретних решења од којих би свако значајно унаприједило положај црногорског полицајца. Договор на том састанку, којем је присуствовао и министар унутрашњих послова, је био да ћемо у истом саставу наставити преговоре, а министар финансија је чак и појединачно евидентирао присутне синдикате. Независном синдикату полиције је обећано учешће у преговорима, том предлогу се нико није противио, и то је јавно објављено на сајту МУП-а. Поставља се питање озбиљности преговора ако договори о њиховој динамици и начину трају онолико колико и састанак на ком су постигнути.  Са друге стране остављамо могућност да је кабинет министра финансија направио пропуст и просто заборавио да нас позове, без лоше намјере.  Ако је то у питању прихватићемо извињење и очекујемо позив за следећи састанак.

Став Независног синдиката полиције и од чега нећемо одустати је да плата полицијским службеницима мора бити повећана на начин да се коефицијент за обрачун зарада повећа не мање од 25%. Захтјев је врло реалан, утемељен и заснован на реалности у којој живе и раде црногорски грађани .

Наша порука колегама које се представљају као синдикалци, а у суштини су врло далеко од тога је да добро размисле прије него договоре и потпишу било шта што се тиче повећања зарада и колективног уговора. Полицијским службеницима је доста празних прича и неиспуњених обећања и сигурно нећемо нијемо посматрати како нас „синдикалци“ још једном „продају“ због личних интереса и сопствених привилегија. Њихово понашање на састанцима на којима су учествовали представници Независног синдиката полиције је у најмању руку скандалозно и ни најмање не личи на синдикалну борбу. Док једни заступају страну послодавца и говоре нам да *не запињемо* са захтјевима јер нема пара други на пола састанка устају и одлазе јер имају неке прече обавезе. Проблеми и сиромаштво  полицајаца њих очигледно не дотичу, наведено је између осталог у саопштењу Независног синдиката које потписује предсједник Игор Рмандић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here