Нерадни 13. и 14. новембар

Поводом државног празника 13. новембра – Његошевог дана, црногорског празника културе, нерадни дани су понедјељак и уторак, односно 13. и 14. новембар, саопштено је из Министарства рада и социјалног старања.

Како се сходно наведеном Закону државни и други празници празнују два дана и то на дан празника и наредног дана, поводом државног празника 13. новембар – Његошев дан, црногорски празник културе, нерадни дани су понедјељак, 13. новембар и уторак, 14. новембар, навели су из Министарства рада и социјалног старања.

Државни органи, органи локалне самоуправе, јавне установе, јавна предузећа и други субјекти који обављају дјелатности од јавног интереса дужни су да у празничне дане обезбиједе вршење послова чијим би прекидом могле наступити штетне посљедице по грађане или државу.

1 COMMENT

  1. Ako je Njegoš bio Srbin, onda je valjda red da i Srbija ima dva neradna dana. Crna Gora bi u Ujedinjenim Nacijama trebala tražiti da svaka zemlja svijeta ima po dva slobodna dana na dan rođenja njihovog najslavnijeg pisca. Engleska na dan rođenja Šekspira, Njemačka na dan rođenja Getea, Španija na dan rođenja Servantesa itd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here