Црна Гора међу ТОП 10 најпожељнијих растућих дестинација на свијету

Црна Гора је међу ТОП 10 најпожељнијих растућих дестинација на свијету, према оцјени читалаца најстаријег и најутицајнијег британског магазина посвећеног путовањима Вандерласт (Wандерлуст).

Церемонији додјеле награда присуствовала је директорица Националне туристичке организације Црне Горе (НТО ЦГ) др Ана Трипковић Марковић и поручила је да ово представља још једну потврду да је имиџ Црне Горе на тржишту Велике Британије у успону.

-Посебно радује што ово признање долази од преко 91 000 читалаца који су током претходних пет мјесеци гласали за омиљене дестинације, регије, градове, туроператоре, авио компаније и сл. Будући да је ријеч о туристичком магазину са највећим тиражом и скоро 2 милиона прегледа онлине издања на мјесечном нивоу, који је тиме један од најутицајнијих када је у питању одлука Британаца о избору сљедеће дестинације за путовање,очекујемо да ће ово признање допринијети и порасту интересовања и туристичког промета са овог тржишта, а посебно имајући у виду најављене нове авио конекције“, казала је Трипковић Марковић.

Према њеним ријечима, овом резултату допринијела је и маркетиншка кампања коју је НТО ЦГ реализовала почетком године у сарадњи са магазином, у оквиру које је креирана посебна подстраница њиховог сајта посвећена Црној Гори.

Догађају је присуствовала и директорица Црногорског конгресног бироа и координатор за промоцију на тржишту УК, Александра Максимовић, заједно са преко 500 лидера свјетске туристичке индустрије.

“Wanderlust“ је најстарији британски магазин посвећен путовањима и један од водећих у последњих 30 година, са посебним фокусом на одрживи туризам. Мисија магазина је да објавом аутентичних путописа, задивљујућих фотографија и стручних савјета, инспирише путнике широм свијета да открију нове дестинације.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here