Наступом КУД Слога почело „Дјечије културно љето“ у Кумбору

„Дјечије културно љето“ почело је синоћ наступом КУД Слога из Ђеновића у организацији НВУ Културно-креативна радионица Кумбор, а под покровитељством Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу.

Према ријечима умјетничког руководиоца КУД Слоге Жељке Москов, бројна публика је уживала у играма из Боке, Барање, Словеније, Србије, Влашке.

-Наша дјеца су кроз фолклор амбасадори државе, они су велики путници, имају велику енергију  ијако добро преносе програм и рад. Мало нам љетњи наступи представљају проблем, јер доста наше дјеце ради у сезони, казала је Москов.

Манифестација Дјечије културно љето свакако доприноси туристичкој понуди Кумбора, али има и велику важност јер окупља малишане који имају прилику да се едукују на разним пољима, казала је предсједница НВУ Културно-креативна радионица Кумбор Марија Ивовић.

-Битно је да дјеца своје слободно вријеме искористе што квалитетније, креативније, да размишљају своју машту, поготово у вријеме технолошке експанзије. Лијепо да се друже али и туристи да виде нашу културу кроз овакве манифестације, рекла је Ивовић.

Из Културно-креативне радионице најављују богат програм током наредна три мјесеца.

-До септембра ће бити организоване четири креативне радионице, три концерта, музичко поетски кабаре, имаћемо књижевне, ликовне, музичке радионице, затим радионице у ритму љета, најавила је Ивовић.

Сви програми у оквиру Дјечијег културног љета су бесплатни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here