НАСТУП МЈЕСНЕ МУЗИКЕ ЂЕНОВИЋ ГРАДУ У ЧАСТ

Поводом обиљежавања Дана Општине и Дана ослобођења града вечерас ће на платоу испред зграде херцегновске Општине биће уприличен традиционални концерт Мјесне музике Ђеновић.

Пробе лименог оркестра овог мјесеца биле су припрема за посебну прилику. Под диригентском палицом Бранка Рајачића, оркестар је спреман за наступ у част празника града, посебно јер је прошлогодишњи изостао због пандемије.

– Послије дуго времена, због короне и свега што нас је задесило, паузирали смо и било је потребно одређено вријеме да се вратимо у стару форму, али гарантујем да смо спремни да покажемо шта знамо и како свирамо – истиче он.

Уз традиционалне мелодије, по којима су препознатљиви, мјесна музика Ђеновић је за овогодишњи поклон граду обогатила је репертоар и неким новим композицијама, прича за РТХН члан ансамбла Борис Маловић.

– Свираћемо оно на шта је публика навикла, а уз то имамо још пет нових нумера, али нећемо откривати сада шта је у питању. Саставни дио окрестра од 2009. године је и бенд, који ће одсвирати двије нумере, са вокалном интерпретацијом управо нашег диригента Бранка Рајачића – наводи Маловић.

Према ријечима потпредсједнице Мјесне музике Ђеновић Милице Матовић, оркестру се редовно прикључују нови чланови, посебно од 2019. године када су обиљежили стогодишњицу постојања,

– Тренутно у школици музике имамо 10 чланова, што је још 10 нових инструмената и узниформи, а то су све озбиљни издаци, пред којима више не можемо да стојимо усправно. Тренутно имамо преко 45 сталних чланова, а у припреми је повећање на 55 – казала је она.

Вечерашњи почетак наступа Мјесне музике Ђеновић на платоу испред зграде Општине Херцег Нови заказан је за 18 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here