Настављена градња пасареле у Зеленици

Настављена је изградња пасареле у Зеленици, након паузе која је услиједила због спорије динамике извођача. Вриједност овог посла је око 200.000 еура.

Пасарела у Зеленици, која ће утицати на брже одвијање саобраћаја и безбједнију пјешачку комуникацију, биће завршена до почетка туристичке сезоне, казао је Никола Самарџић из Агенције за изградњу и развој града.

-Свједоци смо да је дошло до застоја у извођењу радова од стране извођача један дужи период. Долазили су, али никако да наставе са радовима и ево, прије неких пет шест дана почели су да интензивирају радове и да завршавају темељ облоге. У наредном периоду ће бити приступна рампа на горњем дијелу пасареле и потпорни зид који ће физички зауставити пјешаке да пролазе досадашњим пјешачким пријелазом који је на магистрали и ми се надамо да ће то бити завршено до почетка љетње туристичке сезоне, навео је Самарџић.

Он је потврдио да динамика радова није била уједначена.

-Почетком сезоне су стали радови, послије сезоне се извођач није појављивао. Било је пар ургенција што се тиче Агенције за изградњу и развој града као надзора, али ево, све до прије пет, шест дана се нису оглашавали. Сада су наставили и ја се надам да ће све бити завршено у неком новом року који је договорен и да ћемо добити пред сезону пасарелу која ће се користити у односу на пјешачки пријелаз који је на самој магистрали и који је ризичан због великог броја удеса, тако да ћемо и тај проблем ријешити- каже Самарџић.

Ријеч је о објекту који ће бити приступачан и теже покретним особама. У Агенцији за изградњу и развој града за наредну годину планирају почетак изградње треће пасареле на локацији Татар баште.

1 COMMENT

  1. Pitam se šta znači nadstrešnica na pasareli? Da li je to dio konstrukcije lifta? Zbog čega je tolika betonska ploča na tako tankim betonskim stubovima? Nerado bih bio ispod te ploče u slučaju zemljotresa kakav je bio 1979. god.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here