Наставак радова на шеталишту од хотела Плажа до Мељина након сезоне

Фото: Агенција за изградњу и развој, Општина ХН

Компанија Билдер Фокс (Builder Fox)  у договору са угоститељима, мјештанима, Општином и Морским добром одлучила да не започиње веће радове у оквиру пројекта реконструкције шеталишта од хотела Плажа до Мељина, прије туристичке сезоне.

Митар Кажић извршни директор компаније Билдер Фокс за РТХН је казао да су као извођач у посао ушли 26. априла, у јеку предсезоне, а дочекали су их и  празници.

–  Договорили смо се за  припремне радове, на отклањању старог бехатона, тампона и ризле са шеталишта. На дионици у дужини од 400 метара, уклоњен је стари бехатон и подлога. Суздржали смо се од већих радова, на ископима, ломљењу бетона. Разлог што не улазимо у веће радове је да би шеталиште могло функционисати током туристичке сезоне. Што је договорено, урађено је, оцјењује Кажић.

Са градилишта ће уклонити опрему и механизацију док не прође сезона:

– На нама је да склонимо машине и камионе и да се вратимо након туристичке сезоне и кренемо у веће радове. Шахтови су уређени, спуштени су на висину постојеће стазе. Заштићени су. Направили су поклопни лим, који је анкерисан у бетон, да не би ометао  пролаз пјешацима и да би безбједно могли  ићи шеталиштем, од хотела Плажа до Мељина.  Обезбиједиће и ограду према плажи. Свакако смо ту на подручју Општине, тако да ће и то бити завршено, како би и тај безбједносни дио био испоштован. Са причвршћивањем ограде,  сви договорени радови пред сезону, ће бити завршени, објашњава Кажић.

Камиони, машине контејнер, стари бехатон, тампон и ризла који су лагеровани поред хотела Плажа, биће   уклоњени. Једино што ће преко сезоне бити остављено је грађевинска табла поред хотела Плажа, навео је Кажић.

Дио шеталишта ка Мељинама у постојећем облику

Радови на дионици око 1,7 км, биће интензивно настављени одмах након туристичке сезоне:

– Задовољни смо односом са угоститељима и подршком коју смо добили. Овим договором сагласни смо да одмах по туристичкој сезони, почнемо са ископима и ломљенима бетона. Сви смо сагласни да тада кренемо пуним капацитетом, јер нама тече уговорени рок и морамо одмах првог дана послије сезоне, почети са великим грађевинским радовима, очекује Кажић.

Планирано је комплетна реконструкција око два км дуге дионице шеталишта, која ће бити поплочана бехатон плочама у двије боје, као у Игалу. Бехатон ће моћи издржати и возила преко 30 тона носивости.

Обилазак трасе, приликом отварања градилишта

Подсјећамо, да је Јавно предузеће за управљање морским добром започело у априлу реализацију милион и по еура вриједног пројекта реконструкције Шеталишта Пет Даница, на потезу од хотела Плаже до Мељина. Прва фаза подразумијева припремне радове, који ће бити завршени прије почетка љетње сезоне, док ће друга фаза, односно, главни радови бити изведени на јесен. Трасу шеталишта приликом отварања градилишта обишли су представници Морског добра и Општине Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here