Наставак изградње зграде Синдиката безбједносних институција у Херцег Новом

Иако је полагањем камена темељца 18. децембра прошле године означен почетак изградње станова за потребе службеника безбједносних институција у Херцег Новом, радови нису одмакли даље од ископа, а градилиште није обезбијеђено нити ограђено.

Пројекат је због подземних вода морао бити измијењен, а радови би требало да буду настављени већ сутра, казао је у емисији „Ви питате“ Радио телевизије Херцег Нови секретар за просторно планирање и изградњу Владислав Велаш.

-Прије три дана на састанку са предсједником Општине Херцег Нови, коме су присуствовали представници извођача и надзора, као и власници земљишта, још једном смо заједно прошли неке јако битне теме. Радови су започети негдје крајем претходне године, имали смо и свечаност полагања камена темељца, међутим код ископа су се појавиле неке подземне воде, што је захтјевало измјену пројекта, и то не малу. Комплетно је мијењана темељна плоча, рађено је једно потпуно ново рјешење, које нам је ревидовано достављено 8. фебруара. Када је ријеч о ограђивању градилишта, надзор ће то одмах провјерити и у сваком случају у понедељак креће наставак радова, и ја мислим да нема разлога да се више заустављамо.

Ријеч је о партнерском пројекту Општине Херцег Нови и Синдиката безбједносних институција, а изградњом стамбено- пословног објекта коначно ће бити ријешено стамбено питање за 32 запослена службеника МУП-а и Агенције за националну безбједност који живе и раде у Херцег Новом.

-Власници те парцеле су у Општина Херцег Нови 51 % а породица Булатовић 49 %, и у уговору који је потписан прије саме реализације пројекта је врло прецизно и јасно дефинисано колико стамбених јединица припада власницима, колико инвеститору. Све је дефинисано по бројевима јединица и површинама, тако да ту нема никаквих дилема ни промјена, казао је Велаш.

На јавном позиву је изабрана фирма “Роминг Монтенегро” из Никшића, рок за изградњу објекта у Призренској улици у Игалу је двије године, а вриједност пројекта око 3,4 милиона еура. С обзиром на кашњење, али и важност пројекта, вјероватно ће радови бити извођени и током сезоне.

-То јесте центар Игала, а са друге стране јесте и велики пројекат. Није мала ствар да се први пут након више деценија рјешава стамбено питање припадницима безбједносних служби, па ће вјероватно бити неког продужења дозволе за извођење радова. Можда не баш у оном шпицу у августу, али сигуран сам да ће се дозволити, поготово због овог застоја. Већ прије Нове године смо зауставили радове, чекали смо измјену пројекта тако да сигурно треба очекивати и неко продужење у оном периоду забране радова, казао је Велаш.

Подсјећамо, паниран је објекат мјешовите намјене укупне бруто грађевинске површине 3.667 м2, са гаражом, приземљем и два спрата. У згради ће укупно бити 53 стана, и то једна гарсоњера, 42 једнособна и 10 двособних станова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here