Наредног викенда два концерта на 8. Међународном фестивалу Summer Saxperience

У оквиру 8. Међународне љетне школе и фестивала саксофона Summer SAXperience, који у Херцег Новом трају до 13. августа, биће приређена два концерта на којима ће наступити полазници школе.

Концерт „Light and blue“ биће одржан у петак, 11. августа на Тргу Херцега Стјепана од 21:30 часова, а наступиће „Банда саксофониста“. Већ наредне вечери, у суботу (12. август) у Павиљону Градске музике од 21 сат наступиће полазници Љетне школе саксофона на концерту названом „Young and promising“.

Љетна школа има за циљ да младим и талентованим саксофонистима пружи прилику да, уз забаву и дружење, на јединствен начин уче од најеминентнијих саксофониста који долазе из различитих дјелова Европе и свијета.

Професори љетне школе су ове године Алесандро Малањино (Италија), Милан Савић (Србија) и Неда Хофман (Србија).

-Школа је намјењена ученицима основне и средње музичке школе, студентима основних и мастер студија, дипломираним саксофонистима, као и хобистима. Први наступ, у оквиру програма Summer SAXperience и Family Fun festivala, одржали су синоћ у Павиљону Градске музике Алесандро Малањино – саксофон, Неда Хофман Сретеновић – клавир и Милан Савић – саксофон, саопштавају организатори.

Суммер Саxпериенце се ове године организује уз подршку Опшине Херцег Нови, градске Туристичке организације, Италијанске амасаде у Подгорици и Италијанског центра за културу у Београду.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here