Накнадни конкурс за упис ученика у средње школе

Министарство просвјете објавило је накнадни конкурс за упис ученика у први разред средње школе. У Средњој мјешовитој школи „Иван Горан Ковачић“ остало је 27 слободних мјеста у гимназији,  образовним профилима гастроном 9, продавач 7 и конобар 10.  

Као и у јунском року, пријава на Конкурс подноси се електронски на адресу www.upisi.edu.me. Ученик који први пут користи апликацију за упис потребно је да се претходно региструје. Пријављивање ученика је 17, 18. и 19. августа. Ученици ће моћи да се за упис пријаве и у школи, уколико из неког разлога имају проблем при електронској пријави.

Укупан број уписних мјеста за ученике средњих школа за школску 2022/2023. годину у августовском уписном року је 2925. На програмима у трогодишњем трајању број уписних мјеста је 948.

Ученици који се одлуче да се образују по програмима у трогодишњем трајању имају могућност укључивања у дуални облик образовања. За ове ученике Министарство просвјете обезбјеђује накнаде за ученике првог и другог разреда. Накнаду у трећем разреду обезбјеђује послодавац. Накнада ученицима првог разреда је 10%, другог разреда 15% и трећег разреда 20% просјечне нето зараде. У првом разреду ученици су један дан код послодавца, у другом два и у трећем три дана код послодавца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here