Најидеалније je тендер за закуп плажа расписати у новембру, сматрају закупци

ЈП Морско добро, израдило је Атлас црногорских плажа и купалишта за период од 2024. – 2028. године, који је заједно са осталом документацијом и новим цјеновником закупа доставило Министарству просторног планирања, урбанизма и државне имовине.  У Атласу плажа постоји значајан број купалишта која су имала плаву заставицу, што потврђује да су испуњавала међународне стандарде. Међутим, та купалишта су подијељена на неколико дјелова, посебно се то односи на улцињску плажу, неке у Будви и поједине хотелске плаже у Боки Которској, истичу из Удружења закупаца.

План привремених локација завршен је само за двије општине, а он је предуслов за тендер. Атлас и план привремених локација треба да буду усклађени и обједињени, а онда се шаљу Влади на сагласност – поручују закупци. Према њиховим ријечима, када све буде завршено, до краја мјесеца, документација ће бити послата општинама на сагласност. Општине имају рок од 15 дана да одговоре на план, послије чега ће документација бити прослијеђена Влади. За расписивање тендера у овом тренутку је касно, јер је потребно до два мјесеца за обраду документације и добијање дозвола за рад. Најидеалније би било расписати тендер у новембру, док би се све остало, до тада, одвијало по старом – поручују, из Удружења и  поручују да продужење уговора старим закупцима није противзаконито.

Леx специалис је једино исправно рјешење у овом моменту представља  спас од катастрофе – поручили су закупци у писму које су доставили премијеру

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here