Најбројнија генерација ОШ „Дашо Павичић“ прославила матуру

Свечаним дефилеом и матурском забавом синоћ су крај деветогодишњег школовања прославили и ученици завршних разреда ОШ „Дашо Павичић“.

Праћени аплаузима родитеља и наставника, након окупљања код дворане „Парк“ 162-оје матураната највеће херцегновске школе је продефиловало кроз парк Бока до Градске кафане, гдје је организована прослава.

Директорица ОШ „Дашо Павичић“, Босиљка Перуновић, клазала је за РТХН да су поносни на генерацију коју испраћају.

-Опраштамо се од још једне генерације. Ово је најбројнија генерација до сада;  седам одјељења са 162 ученика. Организовали смо славље у Градској кафани, пуно је родитеља, сви смо узбуђени и надамо се да ће дјеца уписати жељену средњу школу и остварити жељени успјех. У овој генерацији имамо седам луча, јако смо поносни из разлога што су то дјеца која су свих девет година имала успјех 5.0, заиста смо гледали да нема попуштања, и показали су завидно знање како на такмичењима, тако и у школи.

Директорица је поручила матурантима да трагају за зањем, вјерују у своје снове и да никад не устукну пред препрекама.

-Нека ваша радозналост никлада не јењава, јер је она кључ за откључавање бескрајних могућности. Увијек трагајте за знањем, јер знање је моћ која вам омогућава да мијењате свијет око себе. Вјерујте у своје снове и никада не дозволите да вас препреке обесхрабре. Сваки изазов је прилика за раст, и сваки неуспјех је лекција која вас води ка успјеху. Храбро корачајте напријед са вјером у своје способности и одлучношћу да постигнете своје циљеве. Увијек будите љубазни и саосјећајни. Свијет треба људе који разумију и подржавају једни друге. Ваша доброта и емпатија ће учинити свијет бољим мјестом за све нас.

Пожељевши им успјех у будућем животу, директорица ОШ „Дашо Павичић“ је истакла да треба да буду отворени и креативни, и чувају пријатељства из школских клупа.

-Његујте пријатељства која сте стекли током ових година, јер прави пријатељи су драгоцјени и пружају подршку кроз све животне изазове. Радујте се сваком новом искуству и будите отворени за  промјене. Будите иновативни, креативни и никада се немојте плашити да изразите своје идеје. Запамтите да сте ви креатори своје судбине и да је свијет пун могућности које чекају само на вас. Не дозволите да вас неко увјери да нисте посебни и да баш ви не можете све што пожелите, јер можете и те како!

На крају, желим вам здравље, срећу и успјех у свему што радите. Нека вас прати срећа на сваком кораку вашег пута и нека вам сваки дан донесе нове разлоге за осмјех. Вјерујте у себе, слиједите своје срце и знајте да можете постићи све што замислите, поручила је Перуновић.

Похваљени су сви ученици са одличним успјехом и примјерним владањем.

Носиоци дипломе „Луча“: Софија Грковић IX1, Душан Рељић IX1, Лука Марковић IX2, Елена Мрачевић IX2, Видоје Чепрнић IX2, Немања Гецај IX2 и Мартина Аранзуло IX5.

Ученици који су, осим носиоца дипломе „Луча“, на крају четвртог класификационог периода имали средњу оцјену 5,00: Михаела Вујачић IX1, Никита Бојков IX1, Барбара Балтић IX2, Анђела Пребирачевић IX3, Вук Михаиловић IX5, Данијел Адровић IX7, као и Душан Рељић IX1 који је освојио прво мјесто на Државном такмичењу из математике и ученица Ања Драгић IX2 која у току школске 2023/24. године није имала ниједан изостанак.

1 COMMENT

  1. U petak predveče sam se zatekao u supermarketu kraj parka Boka. Pred kasom su čekale desetine osnovaca da kupe nešto za popit i poneku grickalicu.
    Svi sreda su davali kasirki novčanice od po 5€….
    Kasirka je bila pred nervnim slonom jer nije imala dovoljno sitniša da vrati kusur… Imam utisak da je neko dao svakome od učenika po pet eura.
    Bilo bi preporučljivo da se naredne godine misli i na taj aspekt, pa da supermarket unaprijed pripremi veću količinu sitnog novca. Kasirke bi tako sačuvale živce, a naplata bi tekla bez zastoja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here