Ватерполисти Црне Горе на отварању базена у Требињу

У Требињу ће данас у 17:00 часова биће отворен олимпијски базен, а од 18:00 биће одиграна ватерполо утакмица између репрезентација Црне Горе и Србије.

За обје репрезентације ово је генералка пред финални турнир европског дијела квалификација за Свјетску лигу, који се игра у Подгорици од 28. до 30. априла, а сви се надају и финални турнир Свјетске лиге у Стразбуру. Mало се зна када се у том граду почео играти ватерполо и ко су били први актери тог спорта на Требишњици.

Хроничар Љубомир Анђелић, који је некад играо ватерполо, пише да је велики допринос Новљана у афирмацији овог спотра у граду на Требишњици. Све је почело 1949. када је требињске младиће окупио Арсо Станишић, који је играо за “Јадран” из Херцег Новог. У каснијим генерацијама „Леотара“ играли су бројни играчи Јадрана међу којима је и Боро Клисура.

Селектор Владимир Гојковић пред вечерашњи сусрет истакао је да му је драго што су организатори изабрали ове двије селекције за отварање једног оваквог објеката.

-Биће нам драго ако отварањем овог базена и ми из Херцег новог помогнемо развој овог спорта. Познато је да су играчи и ватерполисти Леотара дуго тренирали код нас у Игалу. Вјерујем да ће публика вечерас уживати, а нама и репрезентацији Србије ово је генералка пред турнир у Подгорици.

FOTO: TREBINJE LIVE


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here