Најбољи текери у суботу у Игалу

Херцег Нови, као европски град спорта у овој, олимпијској 2024. години приређује још један занимљиви спортски дођај по којем је препознатив у земљи и региону. У суботу, 22. јуна ће у парку Игало бити одржано прво љетње Montenegro Teqball League (МТЛ) такмичење на отвореном које је наставак сјајних зимских надметања која су  донијела три турнира у дворани, од којих је један био у Спортском центру Игало.

У парку Игало најбољи текери из Црне Горе у конкуренцији мушких парова и у мушком синглу такмичиће се на турниру чији је наградни фонд 1.000 еура и јурити лидере у обје конкуренције, Teqball Будућност у дублу и Марка Жарковића у синглу, који су  главни кандидати да представљају Црну Гору на Свјетском првенству

„Вриједно смо се припремали и очекујемо побједе у обје конкуренције..После одличне зимске сезоне, спремно дочекујемо овај први турнир љетње сезоне у Игалу” – изавио је пред сутрашњи турнир први фаворит такмичења у синглу  Марко Жарковић.

Стратешки  партнер  овог такмичења као и Teqball савеза,  је Општина Херцег Нови, а нови турнир потврда је сјајне сарадње започете прошле године. За мање од годину у Херцег Новом постављено је 5 TEQ столова, а организовани су и национални и локални турнири.

„Општина Херцег Нови са великим ентузијазмом подржава организацију турнира у Teqball спорту, који ће се одржати у нашем граду . Као “Европски град спорта 2024.”, изузетно нам је важно да промовишемо нове, модерне спортске дисциплине које привлаче интересовање наших суграђана.

Teqball, као један од брзорастућих спортова у свијету, свакако заслужује нашу пажњу и подршку. Занимљиво је примијетити да су многи наши суграђани, током свог дјетињства, играли сличну игру на нашим бетонским плажама – познату као “коцкице”. Можемо рећи да је Teqball својеврсни насљедник те традиционалне игре, само у модернијем издању.Позивамо све грађане и госте да дођу и уживају у овом атрактивном спорту, те да активно учествују у даљој афирмацији Херцег Новог као Европског града спорта.” – изјавио је члан  Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Општине Херцег Нови, Митар Кисјелица.

Током Европског првенства у Њемачкој свака игра лоптом добија нову димензију, а тако ће бити и сутра  у парку Игало у ком ће посјетиоци и такмичари моћи да се опробају на Elite Skill Areniи Subsoccer столовима.

Teqball, као савршена дисциплина за припрему у другим спортовима, поготово у фудбалу, који је основа овог урбаног спорта, обожаван је посебно међу фудбалерима.

Улаз ће бити бесплатан, а организатори су спремили вриједне награде за публику. Завршница догађаја пчредвиђена је у суботу вече од 20.00 сати. Све информације доступне су на Инстаграм страници teqball.mne.

1 COMMENT

  1. Jeste, prepoznatljov po sportu u cijelom univerzu.
    Sto grad ne instalira po parkovima par stolova za stono tenis, par za tekball itd? Najveci domet nam je „teretana na otvorenom“ sa tri sprave. Obidkite bilo koji park u Evropi, polipite ideje, prenesite to u nas grad…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here