Љето 2024: Сервисне информацфије

Првог дана љета биће претежно сунчано и вруће, понегдје уз слабу и умјерену углавном високу облачност. Вјетар слаб до умјерен, промјенљивог смјера. Јутарња температура ваздуха од 14 до 26, највиша дневна од 30 до 40 степени.

ВОДОВОД – ИСКЉУЧЕЊА

Због квара на водоводној мрежи без дотока воде су потрошачи доње ривијере у Баошићима. Радови на санацији квара су у току а нормализација водоснабдијевања се очекује до 12 часова.

AНАЛИЗА МОРСКЕ ВОДЕ

Нова анализа квалитета морске воде коју је урадио Институт за биологију мора на локацијама „Игало 01“ и „Игало 02“ у општини Херцег Нови,  показала је да је морска вода на овим локацијама одличног квалитета.Како су саопштили, према најновијим резултатима, вода је санитарно исправна и безбједна за купање и рекреацију.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА

На дијелу локалног пута у улици Пете црногорске бригаде, на потезу од скретања из улице Сава Илића до раскрснице за Норвешку улицу саобраћај ће данас привремено бити забрањен. Саобраћај улицом Пете црногорске бригаде, од магистралног пута до улице Сава Илића, ће се одвијати без ограничења. Из Секретаријата за комуналне дјелатности саопштавају да је одлука о забрани саобраћаја донијета ради несметаног и безбједног извођења радова на регулисању атмосферских вода.

АУТО МОТО САВЕЗ

За возаче су данас повољни услови за вожњу.Фреквенција возила је умјерена до појачана. Из Ауто мото савеза Црне Горе савјетују возачима поштовање прописаних ограничења и избјегавање путовање у најтоплијем дијелу дана. На појединим дионицама важи измијењен режим вожње. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 11  саобраћајних незгода у којима је  једна особа је  задобила теже, а пет особа лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице су данас планирана 23 лета, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ је у 7.30, следећи је у 19.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.30, 15.20 и у 21.50. Три лета су за Беч, по два за Истанбул и Варшаву, а остали су за:Измир, Лондон, Алмати, Берлин, Краков, Загреб, Љубљану, Рим, Анкару, Цирих и Манчестер.Из Тивта данас 19 летова, а шест их је за Београд; “Аir Montenegro” у 7.30 и у 20.00, а “Аir Serbia” у 8.35, 11.10, 11.40 и у 20.00. Четири лета су за Истанбул, а остали су за: Берлин, Брисел, Дубаи, Краљево, Лондон, Осло, Тел Авив, Варшаву и Јереван.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни око 40 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 7.50. Полазак из Бара за Нови Сад је у 9.00, а за Београд у 19.35.  Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ ПРЕВОЗ

На аутобуској станици у Херцег Новом су све веће гужве. Превозници уводе нове, сезонске линије за путнике који желе да путују ка мору. У Херцег Нови јутрос су први стигли аутобуси „Центротранса“ са Пала, „Руле транса“ из Скопља, „Монтенегро путника“ из Сремске Митровице, „Гага превоза“ из Чачка, „Виене“ из Модриче, „Бан буса“ из Београда, „Блу лајна“ из Новог Сада и Гаге из Београда. У току пријеподнева очекују се „Озлем“ из Лесковца, „Мобилитас“ из Пожаревца, Ниш експрес“ из Јагодине, „Еуро лајн“ такође из Јагодине, „Феникс“ из Новог Сада, Јадран Експрес из Београда, „Фудекс“ из Панчева и „Ројал“ из Ниша. Са аутобуске станице Херцег Нови сви аутобуси саобраћају на вријеме, по реду вожње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here