Награђивана новинарка и филмска продуценткиња из Њујорка обишла и Херцег Нови

Национална туристичка организација Црне Горе домаћин је награђиваној новинарки и филмској продуценткињи из Њујорка, Елизабет Робинсон, која борави у студијској посјети Црној Гори у периоду од 12. до 20. јуна. У оквиру посјете Робинсон је последњих десет дана истраживала разноликост пејзажа и културу наше земље, а посебно је препознала велику вриједност умјетничког и културног блага у Бококоторском заливу, саопштено је из НТО.

Имала је прилику да обиђе и природне љепоте на подручју Херцег Новог, Котора и Бара, те да се кроз крстарење Бококоторским заливом и Скадарским језером упозна са атрактивним и необичним мјестима. Поред обиласка црногорских плажа, музеја, палата и острва у заливу која представљају праву туристичку атракцију, Робинсон је уживала у традиционалним специјалитетима наше земље, винској понуди, као и гостопримству црногорских домаћина.

-Одлучила сам да истражујем и пишем о Црној Гори јер нуди све моје омиљене активности, а то су: планинарење, вожња кајаком и пливање, као и дивну и за мене фасцинантну културу коју сам упознала. То је као да посјетите пет земаља у једној, а људи су били тако пријатељски расположени“, истакла је америчка новинарка и филмска продуценткиња.

Током боравка у дестинацији, Робинсон је три дана уживала у љепотама сјевера Црне Горе. Сјајно вријеме и нетакнута природа у Колашину је понудила новинарки јединствену прилику да ужива у атрактивним пјешачким турама и чистом ваздуху.

„Једва чекам да пишем о свему од Дурмитора до Порто Монтенегра, Старог Бара, Скадарског језера и привлачних села Бококоторског залива. Надам се да ћу се ускоро вратити“, поручила је Робинсон.

Подршку у организацији студијске посјете америчке новинарке, дали су и хотели Регент Порто Монтенегро, Блу Котор Беј, Стара Чаршија, као и ресторан Ћатовића Млини.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here