Награђени ученици, учесници такмичења „Земља од бисера“

Најуспјешнијим учесницима надметања на тему „Земља од бисера“ уручене су награде у просторијама Матице Црногорске, која је организатор овог дјечијег такмичења.

Херцегновски основци и средњошколци већ 11 година се, поводом Дана независности  такмиче у слици, ријечи и музичкој интерпретацији.

Овогодишње такмичење окупило је је рекордан број учесника, каже Јованка Вељовић, пословни секретар огранка Матице црногорске у Херцег Новом која је организатор такмичења.

Ово је већ 11. година заредом како организујемо овај наш пројекат који носи назив „Кроз слику, ријеч и музику“. То је конкурс који сваке године расписујемо неких пет седмица у сусрет Дану независности,  гдје имају право учешћа дјеца свих основних и средњих херцегновских школа и дјеца из Музичке школе, каже Вељовић.

Сваке године повећава се број учесника овог такмичења.

– Ове године смо постигли рекордан број пријава. Интересовање за ово што ми радимо из године у годину расте и на то смо посебно поносни. Ове године бројао је 309 пријава, а наш стручни жири наградио је укупно 97 дјеце у све три дисциплине, ликовни радови, литерарни радови и музичка интерпретација, казала је Вељовић.

Ово такмичење је прилика да се види колико је у Херцег Новом талентоване дјеце.

Херцег Нови јесте град умјетности и град талената. Примјетимо ми увјек таленте, вјештину код дјеце и остале добре особине које се истичу, тако да ми имамо талентовану дјецу која обећавају  и која, ако наставе овако озбиљно да приступају  задацима, небитно је да ли је то ликовно, литерарни рад, проза, поезија или музика, они ће бити успјешни и постизаће добре резултате.

У Херцег Новом је јако пуно „бисера“, ово и јесте земља од бисера, што је и била тема надметања. Овај конкурс је организован у још 6 градова Црне Горе и од наредне године план је да се ова прича започне у свим градовима у којима Матица црногорска има своје представништво. Музички дио такмичења организован је у сарадњи са ЈУК Херцег фест. Ове године у ликовном надметању су учествовали и ученици Boka international school из Кумбора.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here