НАГРАДА ЗА ПРОЈЕКАТ АВАНТУРИСТИЧКИ ПАРК НА ВРБАЊУ

Агенција за изградњу и развој Херцег Новог на Јубиларном 30. Међународном Салону урбанизма у Нишу освојила је трећу награду за рад „Авантуристички парк- Врбањ“, у категорији Урбанистичкиж пројекти и реализације.

Организатор Салона је Удружење урбаниста Србије а догађај је реализован захваљујући сарадњи Удружења урбаниста Србије, ЈП Завода за урбанизам Ниш и Друштва урбаниста Ниша. Главни покровитељ Међународног Салона су Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и град Ниш.

На овогодишњем Међународном Салону приказана су 142 рада, подијељена у 12. категорија. У категорији Урбанистички пројекти и реализације, изложено је 28 радова, међу којима и„Авантуристички парк Врбањ“.

Изградња парка, као спортско- рекреативног комплекса са садржајима адреналинског типа, настала је као реализација јединственог пројекта прекограничне сарадње Adriatic Cannoning , са циљем цјелогодишње туристичке валоризације амбијенталних потенцијала регионалног Парка природе и афирмације руралног залеђа у оквиру планинског масива Орјен , а кроз промоцију здравих стилова живота и одрживо коришћење природног предјела јединственог рељефа и изузетне биолошке разноврсности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here