На већини купалишта морска вода исправна за купање и рекреацију

Морска вода у Херцег Новом је одличног квалитета на 17 купалишта, на једном доброг, а на три задовољавајућег, резултати су прве овогодишње анализе коју спроводи Институт за биологију мора.

Узорковање је одрађено од 24. до 26. маја на 110 локација дуж црногорског приморја, а резултати су показали да је квалитет морске воде одличан на 91,8% локација, на 4,5% доброг, док је на 3,6% локација вода била задовољавајућег квалитета.

Ови резултати потврђују да је морска вода на црногорским купалиштима доброг квалитета, тј. да је санитарно исправна, те безбједна за купање и рекреацију.

У општини Улцињ, морска вода је била одличног квалитета на њих 17 док је на једној доброг квалитета. Од 15 локација у општини Бар, на њих 13 вода је била одличног квалитета, док је на 2 локације она била доброг квалитета. Када је у питању општина Будва, програм се реализује на 32 локације, и на свим локацијама вода је била одличног квалитета.

У Бококоторском заливу, у општини Тиват, на свих 9 локација вода је била одличног квалитета. Анализе су показале да је у Котору на 13 локација вода била одличног, на 1 локацији доброг и на 1 задовољавајућег квалитета. 

Предвиђено је да се током сезоне одради укупно 10 анализа, сваких 15 дана у периоду од маја до октобра мјесеца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here