На Тргу од ћирилице организован програм „Од Крајине до Украјине“

У оквиру манифестације Трг од ћирилице у порти Храма Св. Спаса на Топлој, организован је програм под називом “Од Крајине до Украјине”, а говорили су др Дарко Ђого, др Немања Девић и Саво Штрбац предсједник информативног центра “Веритас”.

Вече је почело приказивањем неколико документарних филмова који говоре о рату и животу након рата у Крајини. Предсједник информативног центра “Веритас” Саво Штрбац  је казао да он враћа “дуг” блаженопочившем Митрополиту Амфилохију и  оцу Радомиру Никчевићу, који су још 1998. године финансирали и објавили Веритасова издања и на тај начин обавјестили цио свијет о злочину који је почињен над Србима у Крајини.

Др Немања Девић,  упознао је присутне са значењем термина “крајина”, а Дарко Ђого је изрекао свој дивљење о граду краља Твртка, а потом излагање наставио синтезом садашњице и прошлости у руском народу, као и данашњим проблемима у Русији и Украјини.

На Тргу од ћирилице вечерас програм под називом Прихватити реалност? Између стварности православља и лаж реалности трансхуманизма. Учествују свештеници др Борис Брајовић, др Дарко Ђого и мр Зоран Миљанић. Програм почиње у 20:30 у порти храма Св. Спаса на Топлој. На Белависти вечерас од 21:30 Вече гусала и епске поезије, а учествују гуслари Милан Дашић, Миладин Анђелић, Ранко Бојовић.

Текст и фото: Митрополија црногорско приморска

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here