На Тргу од ћирилице одржан програм „Савремени човјек пред искушењима борба за нашу дјецу”

У оквиру Трга од ћирилице у порти храма на Топлој синоћ је одржан програм „Савремени човјек пред искушењима антихристовских идеологија – борба за нашу дјецу”.

Никада у историји човјек није живио ни лакше ни брже једноставније него данас захваљујући техничко технолошком развоју. Према ријечима др Влајка Пановића десио се парадокс да такав човјек није срећнији и слободнији, премда је по дифолту све то требало да се деси.

-Свједоци смо да је брак највише у кризи од свих институција. Превелика или наопако схваћена слобода себичност, ја, језик доминирају. Неспремност да дијелимо, љубав које нема довољно из срца. Има је довољно из главе из интереса из разума, потребе и страсти. Знамо да једино из срца можемо вољети друго биће. У супротном ми волимо неке карактеристике  тог бића које задовољавају наша очекивања и потребе, казао је Пановић.

Пановић је казао да је некада утицај родитеља се мјерио око 80% , а 20 је отпадало на друге.

-Данас статистичари биљеже да ако родитељ успије да добаци до 20 % то је успјешно родитељство. Шта се заправо у међувремену десило. Неорганизована дјеца лако постају плијен нечега што је данас епидемијски раширено, а то је стална потреба за забавом, казао је Пановић и додао да је одгајање и васпитавање дјеце најбоље  радити по здравом разуму.

Отац Павле Божовић, подгорички парох казао је да су дјеца данас плијен и да се за њих треба борити од различитих идеологија.

-Једна од оних које су најаважније у које у многоме обликују живот ставове младих је такозвана „воук идеолоигија“, која означава позив младом човјеку да одбаци све што је традиционално вриједности, казао је Божовић.

Вечерас на Тргу од ћирилице програм „Руска црква и оточанствене војне“. Говориће протојхереј ставрофор др Дарко Ђого. Биће приказан и филм Марија, Спасити Москву. Почетак је у 21 сат у порти Саборног храма на Топлој.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here