На ривијери Царине граде хотел и туристички ризорт

Компјутерски рендер пројекта хотела у Баошићима

Компанија Царине започела је градњу још једног хотела на ривијери капацитета између 700 и 800 соба, овога пута у Баошићима. Инвестиција је вриједна око 100 милиона еура. Уз овај пројекат, у плану је изградња и ризорта у Ђеновићима.

Како је за РТХН казао директор компаније, Чедо Поповић, у Баошићима су у току припремни радови, а прве госте нови хотел требало би да прими за три године.

Чедо Поповић, директор компаније Царине

– Имали смо састанке са потенцијалним извођачима. Наша је пројекција да хотел буде у функцији 2027. године. Реално је изводљиво, што смо и показали. Хотеле Парк и Кумбор смо изградили за неких девет или десет мјесеци и примили госте – истиче он.

Динамика на тржишту и захтјеви туроператера диктирају и брзину градње хотелских објеката.

– Показали смо, што стално говорим, да сезона може да траје и 10 мјесеци. Нас су ти туроператери тјерали да градимо хотеле брзо. Ако сте добри, они траже више соба. Ако је Фрам (француски туроператор) прве године имао 70-80 соба, ове године има 180 и траже још – прича Поповић.

Поповић открива да има јако добру сарадњу са туроператорима из Француске, Пољске, Њемаче и Аустрије, због чега су хотели пуни скоро цијеле године, али капацитети не одговарају потражњи, па ће компанија уложити у изградњу великог ризорта.

– Припремамо велику инвестицију у Ђеновићима. Локалитет изнад Портоновога. Добили смо сагласност на идејни пројекат. Ријеч је о великој локацији, па планирамо да паралелно кренемо барем са једном дијелом локације. Што се тога тиче, ако буде било радника, имаће ту посао – најављује он.

Ризорт ће имати хотел са пет звјездица, а простираће се на површини од око 70 хиљада квадратних метара.

Због важности инфраструктурних пројеката, Царине су захваљујући доброј сарадњи са Општином Херцег Нови до сада имали дозволу за градњу током љетње сезоне, с тим што су радови, ипак, паузирани током шпица, како истиче Поповић, па ће тако бити и ове године.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here