У Херцег Новом добра предсезона

Према подацима Монстата Херцег Нови биљежи пораст броја гостију у јануару и фебруару 2024., у односу на исти период прошле године. У нашем граду тренутно борави више од 5.000 гостију, од чега 4.000 странаца.

Према ријечима Наталије Терзић из Туристичке организације Херцег Нови, званични подаци за март тек треба да буду обрађени.

-У односу на прошлу годину, број долазака у колективном смјештају већи је 10%, док је и број ноћења повећан за 4%. У цифру не улази март, када смо имали заиста рекордну посјету за вријеме Празника мимозе. За март очекујемо тренд раста, можда и већи него у прва два мјесеца. Можемо рећи да је зимска сезона и више него задовољавајућа, казала је Терзић.

Локална туристичка организација је од почетка године представила Херцег Нови на бројним сајмовима, посебно на емитивним тржиштима.

-У Београду, Загребу, Љубљани, Бањалуци, Београду, потом Риги, Мадриду, Берлину и Прагу. Важно је истаћи да се Херцег Нови заиста позиционирао као врло интересантна дестинација, првенствено због географског положаја и близине три аеродрома и свега онога што нуди као дестинација гдје имамо сусрет мора и планине, што условљава повољну климу за активни туризам, рекла је она.

Туристичка организација у сусрет главној сезони наставља са промоцијом Херцег Новог у земљама окружења.

-До краја априла имамо наступ на сајму у Сарајеву која је истовремено прва Road show тачка у организацији НТО. У истом периоду биће одржан сајам туризма у Бјељини, након чега слиједе наступи у региону кроз Road show кампању, потом на Београдском манифесту у мају, најавила је Терзић.

Херцег Нови ће у наредном периоду угостити студијске групе новинара из скадинавских земаља и Њемачке, што ће, наводи Терзић, за резултат имати објаву афирмативних текстова, репортажа и прилога у иностраним медијима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here