На приморју претходних дана лишено слободе 56 возача

Службеници Регионалног центра безбједности „Југ“ су претходних дана спроводили појачане планске активности, како превентивног тако и репресивног карактера, на подручју приморја.

Од 5. до 18. октобра припадници полиције су алкотестирали 5.186 возача, а под утицајем алкохола затекли су 196 возача, од чега је њих 56 лишено слободе, због управљања возилом под дејством алкохола у концентрацији већој од 1 гр/кг у организму.

Саобраћајана полиција је на приморју написала 249 прекршајних пријава и издали 1.915 налога за плаћање новчаних казни.

-Полицијски службеници Регионалног центра безбједности „Југ“ наставиће да спроводе активности, са циљем превентивног дјеловања на узрочнике саобраћајних незгода, а нарочито оних са најтежим последицама. Овом приликом, апелујемо на грађане да поштују прописе Закона о безбједности саобраћаја на путевима, како не би угрозили свој живот, као ни живот других учесника у саобраћају, наводе из Управе полиције.

Како саопштавају, у 470 случајева полицијски службеници су вршили контролу оперативно интересантних лица, од чега је санкционисано њих 89. У 10 случајева заплијене опојних дрога, полицијски службеници Регионалног центра безбједности „Југ“ одузели су око 50 грама различитих опојних дрога и одузели су 10 комада ватреног оружја.

Наводе и да ће у наредном периоду спроводити активности појачане контроле лица и возила, угоститељских објеката, као и сузбијања уличне продаје наркотика.

На територији Бара, Будве, Улциња, Котора, Херцег Новог и Тивата  обављаће  појачану контролу чланова организованих криминалних група и оперативно интересантних лица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here