НА ПЕТОДНЕВНОЈ ОБУЦИ У САРАЈЕВУ „НОВИНАРСТВО И НОВИ МЕДИЈИ” И НОВИНАРКА РТХН

У Сарајеву, од 21. до 25. марта, одржана је обука „Новинарство и нови медији“, чији су организатори Турска агенција за сарадњу и координацију (ТИКА) и Турска радио-телевизија (ТРТ), јавља Анадолија Балкан Агенција.
Програм је одржан у циљу размјене искустава и стицања знања из области медијског дјеловања, а полазницима су у петак додијељени сертификати.
Представници медија из неколико земаља региона имали су прилику током вишедневне обуке размијенити искуства о новим медијима, разговарати о праксама новинара на Балкану у области нових медија те анализирати стратегије и методе за унапређење квалитета извјештавања у новим медијима, укључујући садржаје на друштвеним мрежама.

Једна од учесница семинара била је новинарка РТХН и уредница емисије „У четири ока” Нина Алорић.

Обука се одржава и у Србији, а претходно је одржана у Албанији и Сјеверној Македонији. Намијењена је медијским радницима из цијеле регије, а у програму обуке у Сарајеву учествовало је 25 медијских радника из региона.
Координатор ТИКА-е у Босни и Херцеговини Мухамед Унал у изјави медијима рекао је како ТИКА реализира пројекте у разним секторима, од образовања, здравства, пољопривреде, до туризма, али и јачања капацитета пројекта побољшања искустава и едукације с партнерским земљама.
-У посљедњих неколико година свједочимо невјероватном развоју технологија, интернета, друштвених мрежа што нас потиче на прелаз од традиционалног новинарства према новим медијима, рекао је Унал.

Званични представник ТРТ-а за Босну и Херцеговину Беким Муфтаревић казао је како ТРТ са својом мисијом прије свега на овом подручју јача трајни мир, мултилатералну, билатералну и регионалну сарадњу. Подсјетио је како је ТРТ у протеклом периоду организирао обуке за неколико хиљада људи.
Додао је како у будућем периоду планирају нове обуке укључујући и оне у иностранству.

Додјели диплома присуствовао је и амбасадор Републике Турске у Босни и Херцеговини Садик Бабур Гиргин.

Извор: Анадолија Балкан

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here