ХОТЕЛ СПОРТСКОГ ЦЕНТРА ПРИЛАГОЂЕН И БИЦИКЛИСТИМА

Хотел Плеј добитник је међународног „Bike friendly standard“ сертификата, те су однедавно просторије хотела прилагођене бициклистима.

„Bike friendly standard“ је програм којим се, за потребе циклотуризма, даје сертификат пружаоцима услуга који испуњавајући услове, подржавају бициклистичке вожње, путовања и туристичка искуства у Црној Гори, Србији и Босни и Херцеговини.

Према ријечима директора Спортског центра Игало Радована Ралевића ступили су у контакт са асоцијацијом из Мостара, чији је секретаријат главни за адаптацију bike friendly зона.

-Морали смо да испоштујемо одређене критеријуме, након чега смо ушли у пројекат реализације свега онога што је потребно да имамо као дестинација која ће се бавити пружањем услуга за циклотуристе. Након увида у наше могућности добили смо сертификат, информише Ралевић. 

Како наводи, у оквиру хотела је направљено спремиште за бициклисте.

-Имамо пуњаче за бицикла, јер има доста електричних возила, затим простор за поправку и сервис бицикала, прање и остале услуге, а уз то имају и смјештај, рекао је Ралевић.

Додаје да је хотел препознат као позиција која има одличне услове за циклотуристе и уопште за спорт.

-Одређени број бициклиста већ борави у хотелу. Ово је једна добра прича и вјероватно ће и остали хотели приступити пружању овог вида услуга, закључио је Ралевић.

Туристичка организација Херцег Нови прошле године је објавила Јавни позив за сертификацију објеката погодних за бициклисте, „Bike friendly ”, у оквиру пројекта „Бициклистичке руте за унапрјеђење природне и културне баштине Херцеговине и Црне Горе”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here