На Међународној брдској трци “Поди Меридиан 2023” преко 100 учесника

Foto: AMSK Podi FB

У АМСК Поди у току су завршне припреме за традиционалну осму  Међународну брдску ауто трку “Поди Меридиан 2023” (МБАТ Поди Меридиан 2023) и КУП, који ће бити одржани од 29. септембра до 1. октобра.

Организатори очекују да ће на стази дужине 4.465 метара учествовати око 100 такмичара/возача из Црне Горе, Србије, Хрватске, БиХ, Албаније, Македоније и Италије.

Према ријечима директора трке  Божидара Бошка Радовића, такмичење ће бити на нешто дужој стази него што је то било претходних година.

-Ове године ће се возити на дужој и захтјевнијој стази и у финасијском и у организационом смислу, али то је оно што смо као и очекивали, јер то је и показатељ да је традиционална МБАТ Поди из године у годину све боља и квалитетнија. У прилог томе је и чињеница да сваке године имамо све већи број такмичара, као и податак да наше такмичење још од прошле године прате односно посматрају представници Међународне аутомобилске федерације – ФИА на њихову иницијативу, рекао је Радовић.

Упознао је учеснике, али и јавност да је за ово такмичење бокс за возила и учеснике на новој локацији, у близини старта стазе, у Мељинама.

-Нова локација за бокс је много квалитетнија од претходне, јер је у потпуности затворена и наткривена, те је самим тим погодна за такмичаре и њихова возила у случају лошијих временских услова. За ово дружење аутомобилиста на Подима код нас али и први пут у Црној Гори, биће организовано и такмичење Олдтајмера.

Драго нам је што је Савез Олдтимера као и њихов представник Жељко Кнежевић препознао значај наше брдске трке, тако да све љубитеље аутомобилизма, поред традиционалне МБАТ, очекује и трка Олдитемера, која се први пут организује у нашој земљи, казао је Радовић.

На трку су долазак најавили: Василије Јакшић (шампион Европе у двије категорије), Вељко Станишић (вице шампион ЦЕЗ-а 2022), Лука Шпадијер (побједник ЦЕЗ-а 2021), Спасоје Николић шампион у  класи 2022) најмлађа златна кацига у Црној Гори Марко Аџић, као и многи други домаћи и интернационални возачи. Ту је и први човјек црногорског аутомобилизма Жељко Банићевић најбољи аутомобилиста Црне Горе у историји.

Организатор МБАТ Поди Меридиан 2023 и КУП-а је АМСК Поди Херцег Нови, који је уједно најмлађи организатор ове врсте такмичења у Црној Гори. Поред МБАТ и КУП-а, током оба такмичарска дана посјетиоци и љубитељи ауто спорта додатно ће узивати уз богат културно забавни програм.

Генерални спонзор је Меридиан бет, а подршку су дали и Општина Херцег Нови, локална туристичка организација, компанија Царине, као и бројни пријатељи ауто спорта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here