На Дану Херцеговине представљена богата туристичка и гастро понуда

У оквиру 55. Празника мимозе, у парку Бока, данас је приређен Дан Херцеговине. Уз богат културно умјетнички програм промовисана је туристичка понуда овог поднебља, као и дегустација и продаја домаћих производа Гацка, Љубиња, Билеће и Требиња.

Према ријечима Ведране Брњош из Туристичке организације Требиње у оквиру Дана Херцеговине представили су своје производе, али и културно наслијеђе кроз игру и пјесму КУД Алат.

-Поред нас ту је и Интегра хотел који је преставио комплетну гастро понуду, чиме је комплетирана понуда Требиња. Ово је јако лијеп догађај и захваљујем се организаторима на позиву, истакла је Брњош.

Поред туристичке понуде, ТО Билећа представила је производе фирме Љекобиље, мљекаре Пађени и Козјак меда, информисала је директорица ове туристичке организације Кристина Бајчетић.

-Посјетиоци су заинетересовани за наше производе, драго нам је да смо дио ове прелијепе манифестације, казала је Бајчетић.

Владимир Суботић из ТО Општине Гацко истиче да су промоцијом понуде спојили лијепо и корисно.

-Гацко је планински крај, познат по сточарству. Први пут смо на Празнику мимозе и осјећамо се као код куће. Овдје смо ради промоције и циљ је да привучемо госте да обиђу Гацко, поручио је Суботић.

Домаћи проиводи од љековитог биља данас су били у фокусу промоције Љубиња, казала је испред ТО овог града Драгана Турањанин.

-Производи које представљамо користе се за његу коже, као арома терапија. Љубиње је кажу мали град са великом душом, у који су сви добро дошли. Наше фирме су мале али квалитетне, сваки производ има сертификат органске производње. Смиље, лаванда који се користе у овим производима расту на нашим пољима, истакла је Турањанин.

У програму Дана Херцеговине су учествовали етно група Свети Димитрије (Невесиње), гуслар Алекса Ћурић, женска пјевачка група КУД Љубиње, КУД Сава Владиславић (Гацко), КУД Владимир Гаћиновић (Билећа), КУД Алат Swisslion Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here