На Данима Београда промоција романа „Песма о три света”

Нови роман Владимира Пиштала „Песма о три света“ у издању ИК “Агора”, биће представљен вечерас у 19 сати у фоајеу Дворане Парк у оквиру Дана Београда на 55. Празника мимозе.

Прича романа „Песма о три света“ води велика и храбра машта, која повезује три континента: Европу, Африку и Америку. Она прави широк културолошки захват, од барока – доба раног просветитељства, масовног ропства и грађења свјетског система, па све до Наполеоновог освајања Пераста. Главна јунакиња романа Озана, казује пјесму о женском Дон Кихоту у бурно доба колонијализма и откривања нових свјетова.

Награда „Бескрајни плави круг” Матице српске за 2023. годину, једногласно је додељена за роман „Песма о три света”.

Владимир Пиштало (1960) један је од најзначајнијих и најпревођенијих савремених српских писаца, добитник НИН-ове награде, „Меша Селимовић”, „Борисав Станковић” и „Бескрајни плави круг”. Његов роман Тесла, портрет међу маскама је преведен на двадесет, а роман Миленијум у Београду на десет језика.

До фебруара 2021. живио је у Америци где је предавао свјетску и америчку историју на Универзитету у Вустеру, Масачусетс. Управник Народне библиотеке Србије у Београду од 2021. године.

На промоцији ће, уз аутора говорити и Ненад Шапоња, рецензент и издавач.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here