На 11. „Big game fishing“ турниру у Херцег Новом 21 екипа

Почело је такмичење у оквиру 11. турнира „Big game fishing“ Херцег Нови, који траје до суботе вече, у организацији истоименог клуба и Савеза за спортски риболов на мору Црне Горе.

Из градске луке Шквер јутрос је на отворено море испловио 21 брод са екипама из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Словеније и Русије, као и такмичарима из Њемачке, Норвешке и Француске.

У лову на туне, сабљарке, иглуне, лампуге, трупове и албакоре ове године учествују екипе „Шишковић“, „Pink Tuna“, „Triple strike“, „Dr Big Game“, „Boka Hills“, „Сипа“, „EuroCons Group“, „Дечки“, „Аћимовић“, „Бока Нова“, „Паликућа“, „Gran Prix“, „Fisher Max“, „Перла“, „Gravity“, „Monster Bite“, „Big Game Herceg Novi“ , „Ancora fishing team“, „Цитаделa“, „Нивес“ и „Предатор Будва“. Они рибају до 17:30, када се штапови ваде из мора, а вагање улова је у 20:00 сати на Шкверу.

Манифестацију је синоћ отворио предсједник Савеза за спортски риболов на мору Црне Горе Младен Ростовић, изразивши задовољство што поново види позната лица, али и доста нових учесника.

-Изгледа да ће такмичарима који се боре за титуле вријеме бити наклоњено, неће бити лошега мора, што значи да је само до њих да добро хватају. Драго ми је што се окупило оволико екипа, а жао што смо ускраћени за учешће још двије екипе које су планирале да дођу, али су због болести посаде спрјечене. Желим да се сви спортски такмичите, да буде фер-пјеј и да сви након проглашења најбољих одемо срећни и задовољни са овог скупа, поручио је Ростовић, који је и главни судија турнира.

Када нешто постоји више од десет година, то је озбиљна традиција, поручио је један од оснивача такмичења, Др Милан Цолић, капитен екипе „Dr Big Game“, присјетивши се да је све почело у кафани гдје се договарају најљепше ствари, и трају овако дуго.

-Питам се докле ће све то ићи, 10 – 11 година виђам исте људе, стално долазе и неки нови са великим ентузијазмом и жељом. Иако је важно наше дружење, наравно да је важан и улов, и ипак је некако најлепше то мерење улова на крају дана. Ја имам једног од најбољих пријатеља овде – Раца Гардашевића, и ми смо пријатељи 362 дана годишње. Ова три смо ипак овде на неки начин супарници, али увек се све заврши са смехом, шалом и свим оним због чега смо заиста овде, поручио је Др Цолић, пожељевши успјех, али и добар провод, свим учесницима.

Подсјећамо да ће, у циљу афирмације и популаризације риболова међу младима, у суботу на Росама бити организован и “Little game fishing” за дјецу узраста од 7 до 16 година, за који се мали рибари могу пријавити у кафе бару “Цитадела”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here