МЗ БАОШИЋИ: УСКОРО КАПЕЛА И ПРОШИРЕЊЕ ГРОБЉА

Општина Херцег Нови откупила је, у близини цркве Светог Николе у Баошићима, парцелу површине 2 200 квадратних метара, чиме су створени услови за почетак реализације пројекта проширења мјесног гробља и изградње капеле.

Предсједник Mјесне заједнице Баошићи, Ђуро Цвјетковић, је казао да ускоро очекују комплетирање пројектног задатка за ново мјесно гробље и капелу.

– Пројектни задатак је у завршној фази, биће готов до краја овога мјесеца, али нам је у плану да откупимо још неке мале парцеле, како би заокружили комплетну причу – рекао је Цвјетковић.

Уколико пројекат буде реализован планираном динамиком почетак израде новог мјесног гробља очекује се током ове године.

– По пројекту је планирано око 150 гробних мјеста, као и површина на којој ће се радити будућа капела у Баошићима и паркинг простор. Први и основни кораци урађени су по том питању. Када изградимо мјесно гробље, од средстава која ћемо приходовати од продаје гробница, започећемо и градњу капеле – закључује Цвјетковић.

У Мјесној заједници задовољни су што ће Баошићи добити ново, дуго очекивано гробље, јер ће тиме бити рјешен проблем недостатка гробних мјеста, који је протеклих година све актуелнији.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here