Музичко поетско вече сутра у Павиљону

Музичко – поетско вече у организацији Градске музике Херцег Нови и Школе за основно музичко образовање биће уприличено сутра у Павиљону Градске музике.

Предсједница Градске музике Валентина Кулиновић казала је да програм организују  поводом 21. Марта, Свјетског дана поезије, Дана особа са Дауновим синдромом, Дана рођења Ивана Горана Ковачића и 88. рођендана Јожа Марића, најстаријег члана Градске музике

-Јоже ће бити наш специјални гост. Музичко – поетско вече конципирали смо тако да наизмјенично свирају ученици Музичке школе и наши чланови. Неколицина малих мажоретки, а једна од њих има и сопствене стихове за које је и награђена, Валерија Милановић.

У музичком програму, учесници ће рецитовати своје али и стихове прослављених пјесника.

-Постоје и ђаци музичке школе који су такође активни у писању поезије и освајали су награде за своје литерарно стваралаштво и они ће читати своју поезију, казала је Кулиновић.

Гости вечери, дуо Босиљка Кулишић и Николас Морета увеличаће догађај  мелодијама из њихове музичке радионице. Програму ће присуствовати  особе са Дауновим синдромом , а овај догађај и јесте поклон њима од херцегновске Музичке школе и Градске музике, казала је Кулиновић. Почетак програма је сутра у 19 сати.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here