Музичка школа: Концерт пијанисте Александра Јаковљева и кларинeтисте Александра Васиљева

У Херцегновској музичкој школи вечерас слиједи концерт под називом Пианисмо – Kларинетисимо (Pianissimo – Klarinetissimo). Пред херцегновском публиком од 18 часова наступиће пијаниста Александар Јаковљев и кларинетиста Александар Васиљев.

Александар Јаковљев је један од најуспјешнијих пијаниста своје генерације због интегритета и емоционалне префињености својих наступа широм свијета. Добитник је 30 првих награда и више од 50 награда на међународним пијанистичким такмичењима, а успјешно је наступао широм Европе, Азије, и Америка. Његов разноврстан извођачки репертоар обухвата 26 клавирских концерата и више од 20 солистичких програма, од којих многи укључују и сопствене транскрипције оперске и симфонијске музике. Више од десет година Александар редовно држи мајсторске курсеве у Русији и иностранству.

Потичући из музичке породице, Александар Васиљев је са десет година почео да похађа часове кларинета. Године 2003. године уписао је Специјалну музичку школу Санкт Петербургшког државног конзерваторијума. Студије је завршио на Државном конзерваторијуму у Санкт Петербургу,  а усавршавао се на националном конзерваторијуму у Лиону у Франсцуској. Наступао је широм свијета – Русији, Белгији, Холандији, Аустрији, Швајцарској, Португал, Хрватска, Kипар, Француска и Сједињеним Америчким државама. Од 2016. године Александар Васиљев је професор кларинета на Државном конзерваторијуму у Санкт Петербургу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here