МУП: Пожар изнад Њивица и даље активан, гашење настављено из ваздуха

Из Министарства унутрашњих послова су саопштили да је пожар који је јуче ујутру око 09:00 часова избио изнад Њивица и даље активан.

-Животи људи и имовина нису угрожени. Поред припадника служби заштите и спашавања општине Херцег Нови, а на захтјев Оперативног штаба за заштиту и спашавање, настављено је гашење пожара из ваздуха авионом Директората за заштиту и спашавање Министарства унутрашњих послова Црне Горе. Након ове акције авион МУП-а Црне Горе биће усмјерен на локације Ситница- Бјелотина, саопштили су из МУП-а.

На терену је, како наводе, дрон екипа Директората за заштиту и спашавање која врши снимање терена и одређује координате простора захваћеног пожаром. Оне се преко Оперативно комуникационог центра ОКЦ 112 прослеђује јединицама за гашење пожара из ваздуха.

-Такође, на захтјев Директората за заштиту и спашавање, два хеликоптера Војске Црне Горе ангажована су на гашењу пожара у Никшићу – локације Нудо, Долови и Осјеченица, након чега ће један бити пресумјерен на локацију Мокрине општина Херцег Нови, саопштено је из МУП-а.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here