МРКАЈИЋ ТРЕЋИ НА КУПУ ЗА ЛЕТЕЋЕ МЕТЕ У БУДВИ

Умјесто стелишта на Каменом код Херцег Новог како је било предвиђено, домаћин другог кола Купа Црне Горе у стрељаштву –летеће мете трап били су Будвани на стрељани Кошљун јер су замјењена домаћинства.

Уз добре временске услове расподјела „врха“ била је слична првом колу које је одржано на истом стрелишту прије петнест дана. Кроз кваликације 11 такмичара њих шест је изборило финале, међу којима су и два Новљанина.

Драган Мркајић је у квалификацијама имао 101, а Боро Кривокапић 92 поготка.

У квалификацијама је најбољи био Јовица Марковић (КЛМ „Гамск“) Цетиње са 113, други Иво Станишић (КЛМ „Цетиње“) са 111, трећи Никола Марковић (КЛМ „Гамск“), Драган Мркајић (КЛМ „Херцег Нови“) и Лазар Борета (КЛМ „Цетиње“) имали су у квалификацијама исти учинак са 101 поготком у мету. Шести је био Боро Кривокапић (КЛМ „Херцег Нови“) са 92 поготка.

У финалунај прецизнији је био Станишић са 43, други Јовица Марковић 39, Мркаић је са 30 погодака био трећи, Борета четврти са 27, Никола Марковић са 21 био је пети.

Екипно КЛМ „Цетиње“ је на првом, КЛМ „Гамск“ на другом и треће мјесто КЛМ „Херцег Нови“.

За Новљане су пуцали Драган Мркајић, Боро Кривокапић и Слободан Ђуровић. На такмичењу није наступао Никола Перишић због болести. Треће коло КУП-а је на програму 10. и 11. априла, такође на стрелишту Кошљун, а четврто коло је предвиђено за 24. и 25. априла на стрелишту на Каменом.

Фото: Стрељачки савез Црне Горе

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here