Мркајић први, Кривокапић други, Вучетић трећи на стонотениском турниру Нови Опен

У Спортском центру Игало у току је дводневни, традиционални пети „Novi Joola Open” турнир у стоном тенису  у организацији шампионског клуба Нови. На овом такмичењу учествује 170 такмичара из свих земаља региона.

Јуче, првог дана турнира, одржано је такмичење млађих категорија. Члан СТК Нови, Јакша Кривокапић је у финалу у јуниорској конкуренцији изгубио од трећепласираног играча на ранг листи Мађарске стонотениске федерације, Фодора Ћаба. Меч је био неизвјестан и са доста преокрета, а припао је госту из Будимпеште резултатом 3:2.

Два трећа мјеста, односно двије бронзане медаље у овој категорији припале су Андреју Кожулу из СТК Алаџа Сарајево и Кејди Калаипу из Тиране.

Запажен резултат пред својим навијачима постигао је и млади десетогодишњи  Урош Мркајић из СТК Нови, који је освојио прво мјесто у конкуренцији најмлађих кадета. Ово је Мркајићу прва титула и подстрек за даљи рад, а успјех је потврда његовог великог талента.

Милан Вучетић, рођен 2013. године, играо је у двије категорији са знатно старјим такмичарима за узраст до 15 и до 19 година. У конкуренцји до 15 година ушао је у полуфинале, а освојио је бронзану медаљу пошто је изгубио од Андрије Рашовића из екипе Спин из Подгорице.

У овој категорији прво мјесто је припало Андреју Кожулу из СТК Алаџа. Поред Вучетића, који је био трећи, бронзана медаља припала је и Марку Мичићу из клуба Спин 2012 из Сарајева.

У конкуренцији млађих кадета златна медаља припала је Етиену Осахији из Елбасана (Албанија), други је био Ђорђе Митрић  из екипе Спин (Подгорица). Два трећа мјеста у овој категорији припала су Гаврилу Лаушевићу из Будућности Подгорица.

Код дјевојчица у конкренцији најмлађих кадеткиња друго мјесто је припало чланици веранског Будима, која тренутно тренира са екипом СТК Нови, Калини Божовић.

Код кадеткиња прва је Леилоуо Вукеља из екипе Акуаестил из Дуге Ресе (Хрватска), друга је њена клупска другарица Елена Вуковац. Трећа мјеста припала су Бланки Ердељи из Сегеда (Мађарска) и Анастасији Вујовић из Будима.

У конкуренцији јуниорки шампионка је Софија Смередска из Акуаестила,  друга је Анастасија Вујовић из Будима, а треће мјесто и бронзане медаље подијелиле су Бланка Ердељи и Леиелоу Вукељи.

Турнир ће бити настављен данас мечевима у сениорској конкуренцији. Из екипе Нови Филип Радовић, Филип Радуловић и Лука Бакић.

Пренос финалних мечева обезбјеђен је на програму Радио Телевизије Херцег Нови након централне информативне емисије, односно око 18.25 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here