Морж арт изложба и перформанс у Дворани Парк

Морж арт

Изложба илустрација из овогодишњег  Морж арт програма, биће отворена у фоајеу херцегновске Дворане Парк у четвртак 19. 05. у 20 часова.

Фестивал алтернативне културе МОРЖ, у свом трећем издању у традиционалном формату опробаном у Херцег Новом прије пандемије – концерт и филм по вечери, уз изложбу илустратора из региона, премијерно се ове године одржао у оквиру новооснованог тиватског Винд фестивала (Wind festival), платформе за независне креативце из Боке.

У свом матичном граду, Херцег Новом ће се представити изложбом илустрација неким од водећих имена југословенског простора, па тако поставку од 34 раде чине дјела Срђе Драговића, Игора Хофбауера, Мирона Милића, Јоване Маровић, Бојане Богавац и Марина Ремића.

Након отварања МОРЖ АРТ изложбе, на сцени Дворане Парк, млади глумац из Тивта, Матија Грабић и НВУ ШкАрт приредиће перформанс/представу „Мајмунска Посла“, по мотивима приповјетке Франца Kафке, у којој аутор поставља питање: Одабрати кавез или преобразбу – остати мајмун или постати човјек?

-Он је мајмун. Али прикладност ове ознаке се доводи у питање кад сазнате да је он мајмун који је постао човјек. Човјек којег је “академија” издвојила да извијести о свом некадашњем животу и процес асимилације од тренутка када је заробљен до његовог тренутног успјеха као умјетничког извођача који пије црвено вино, пуши и разговара као просјечан Европљанин, наводи се у опису представе која је премијерно одржана прошлог мјесеца у оквиру тиватског Фестивала вјетра .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here