Морско добро у плусу три милиона еура

Протекла календарска година је једна од најуспјешнијих пословних година у историји Јавног предузећа за управљање морским добром.

То је у разговору за Вијести казао директор ЈП Морско добро Младен Микијељ.

– Истовремено, то је прва пуна календарска година у мандату  новог руководства, што ме чини посебно поносним, јер показује да нисмо погријешили када смо на челним позицијама у предузећу шансу дали новим, младим и прије свега веома стручним људима, који су својим радом и залагањем показали да нас чекају још бољи резултати у наредном периоду. Што се тиче конкретних резултата, желим да истакнем да је Јавно предузеће у протеклој години закључило рекордан број уговора о коришћењу морског добра и по том основу остварило највећи приход у историји предузећа у укупном износу од готово 7,8 милиона, казао је Микијељ.

Према његовим ријечима, наведена средства су искоришћена за реализацију значајних пројеката уређења зоне морског добра, чија сврха је побољшање кључне инфраструктуре на обали, ради даљег развоја црногорског туризма и истовремено побољшање квалитета живота наших грађана.

 – Јавно предузеће за управљање морским добром је током 2022. године реализовало је читав низ мањих инвестиција дуж црногорске обале ради унапређења стања у простору и успјешне реализације љетње туристичке сезоне. Годину завршавамо са плусом од више од  три милиона и са девет милиона еура на рачуну , казао је Микијељ.

  Јавно предузеће за управљање морским добром своје планове за реализацију инвестиционих пројеката у 2023. години направило у сарадњи са свим локалним самоуправама на Црногорском приморју.

– Тиме је испоштован принцип децентрализације који сам поставио као приоритет приликом преузимања функције, што за резултат има да ће се у наредној години у зони морског добра финансијска средства усмјерити на реализацију оних пројеката који су по мишљењу локалних заједница најпотребнији на том подручју – казао је Микијељ.

Kако је истакао ријеч је о великом броју пројеката, који ће у значајној мјери унаприједити изглед наше обале:

– Kао најзначајније бих навео у Општини Херцег Нови реконструкцију Шеталишта Пет Даница у дужини од 1,7 километара, затим за општину Тиват изградња пјешачке стазе Свети Роко-Лепетани и шеталишта Лунго Маре до Понте Сељаново, у општини Kотор израда Главног пројекта за шеталиште испод Опште болнице. Kада је ријеч о општини Будва планирана је ревитализација плаже у Пржну, изградња напера у Буљарици и на Јазу, те израда пројектне документације за шеталиште на потезу од плаже Могрен до плаже Јаз, те ревизија пројекта дугоочекиваног шеталишта од Старог града до Завале и друге, навео је Микијељ, а преноси портал Boka News.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here