Морско добро тражи наплату 50 000 еура од “Поморског саобраћаја”

Морско добро судским путем тражи наплату 50 000 еура ради закупа линије у Каменарима и Лепетанима за период од јула 2020. године до маја 2021.

Суткиња Привредног суда Радмила Перовић прије два дана је донијела рјешење да економски вјештак уради вјештачење у спору између Јавног предузећа за управљање морским добром и приватне фирме “Поморски саобраћај” по којем државна фирма тражи наплату 50 000 еура ради закупа линије у Каменарима и Лепетанима за период од јула 2020. године до маја 2021.

Морско добро као основ наводи да “Поморски саобраћај” у том периоду није поштовао уговор, којим је дефинисано да мјесечна накнада за коришћење трајектне линије Каменари-Лепетане износи четири одсто од укупног мјесечног прихода од продатих карата за превоз трајектом.

У “Поморском саобраћају” сматрају да је та накнада требало да буде преполовљена на основу мјера подршке из јула 2020. године, које је током пандемије короновируса донијела Влада Душка Марковића. Они се не противе вјештачењу, али су предложили да се вјештак изјасни да ли “Поморски саобраћај” платио накнаду од 50 одсто по рачунима који су предмет тужбе.

Предлог је усвојен, а задатак вјештака ће бити накнадно одређен.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here